<<<1 - 11 з 20>>>


14 Липня 2020 13:27Інформація

ПОПЕРЕДЖЕННЯ ПОЖЕЖ ПІД ЧАС ЗБИРАННЯ НОВОГО ВРОЖАЮ РАННІХ ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР

Для хліборобів Куликівщини настав найважливіший період – збирання врожаю. Жнива є причиною особливої турботи як для хліборобів, так і для рятувальників, бо через чиюсь прикру недбалість усе, що виростили люди, може бути втраченим.

Від того, як буде вирощений і збережений урожай, безпосередньо залежить добробут громадян. Уберегти хліб від пожеж — завдання для всіх жителів Куликівщини.

Загрозливу обстановку для нового врожаю створюють спекотна погода, сухі хліба, несправний стан деяких хлібозбиральних агрегатів, а також людська недбалість та безвідповідальність. Тому у цей напружений період, аграріям, рятувальникам та усім громадянам необхідно об’єднати зусилля, аби не допустити вогонь на поля та у місця зберігання врожаю, забезпечити населення хлібом та

05 Грудня 2018 14:39Інформація

Рятувальники повідомляють!

В Україні з кожним роком зростає кількість випадків виявлення вибухонебезпечних предметів. Тільки у Чернігівській області у 2018 році зареєстровано 172 випадки виявлення вибухонебезпечних предметів, а в Куликівському районі 6 випадків.

Куликівський РС У ДСНС України у Чернігівській області нагадує, що при виявленні вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не чіпайте їх руками, а тим більше не намагайтеся їх знешкодити.

За допомогою палиць, мотузки та яскравої тканини зробіть огородження цього місця, де знаходиться предмет. Не допускайте до нього людей, а тим більше дітей. Припиніть будь-які роботи поблизу небезпечного місця. Про знахідку вибухонебезпечного предмету необхідно терміново повідомити місцеві органи державної влади.

За

22 Березня 2018 16:02Інформація

СНС України нагадує громадянам правила дій при виявленні підозрілих та вибухових пристроїв

Для того, щоб вирізнити вибухові пристрої з-поміж усіх інших, варто запам’ятати їхні характерні ознаки:

- предмети є незнайомими або незвичними для цієї обстановки чи території;

- наявність звуків, що лунають від предмету (цокання годинника, сигнали через певний проміжок часу), миготіння індикаторної лампочки;

- наявність джерел живлення на механізмі або поряд з ним (батарейки, аккумулятора тощо);

- наявність розтяжки дротів, або дротів, що тягнуться від механізму на велику відстань;

- предмет може бути підвішений на дереві або залишений на лавці.

Найчастіше вибухові пристрої можна виявити у місцях массового перебування людей. Тому, якщо ви побачили підозрілий предмет на вулиці:

- негайно зателефонуйте до Служби порятунку за номером 101 або у відділення поліції

06 Листопада 2017 14:55Попередження

Служба порятунку закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки у побуті під час опалювального періоду

З настанням опалювального сезону значно погіршується статистика щодо кількості займань у помешканнях громадян.

Тільки за перші два дні листопада показник загиблих становить вже 14 чоловік. Це зумовлено передусім тим, що самі ж громадяни нехтують елементарними правилами безпеки: використовують несправні обігрівачі, не слідкують за перевантаженням електромереж та справністю пічного опалення.

Всього з початку року на території України виникло понад 75 тисяч пожеж. З них у житловому секторі — понад 25 тисяч. Кількість смертельних випадків на пожежах вже давно перетнула позначку у 1260 осіб і зараз чи не щодня маємо не менше чотирьох загиблих за добу...

Одним із методів боротьби з пожежами у побуті є проведення профілактичних відпрацювань фахівцями ДСНС України. Тож, рятувальники спільно з представниками громадськості та правоохоронцями вирушають

09 Серпня 2017 09:21Інформація

Служба 101 повідомляє!

У період високих температур значно зростає ризик загибелі людей на водних об'єктах. Особливої гостроти ця ситуація набуває у вихідні дні, коли більшість мешканців та гостей області знаходять відпочинок біля водойм.

Так 05.08.2017 року біля села Кладьківка, Куликівського району, у річці Десна було виявлено та витягнуто місцевими жителями тіло чоловіка. Особа загиблого встановлюється.

Зважаючи на збільшення кількості надзвичайних подій біля водойм у літній період, Державна служба України застерігає:

• пам'ятайте - відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах;

• ніколи не пірнайте у незнайомих місцях;

• не виходьте у воду на човнах під час оголошення штормового попередження;

• не лишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки;

• не запливайте далеко. Ніколи не плавайте наодинці, особливо, якщо ви не впевнені у своїх силах;

• не заходьте у воду в стані алкогольного

03 Серпня 2017 10:26Інформація

Будьте обережні!

З метою попередження нещасних випадків серед населення в разі виявлення вибухонебезпечних предметів, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами! Категорично забороняється:

• торкатися підозрілого предмету або пересувати його;

• заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

• здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив;

• намагатися самостійно знешкоджувати знахідку;

• розбирати вибухонебезпечний предмет.

Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102», а також ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати та знешкоджувати знайдені боєприпаси.

Т.в.о. начальника Куликівського РС У ДСНС

України у Чернігівській області

капітан служби цивільного

28 Липня 2017 11:41Інформація

Рятувальники повідомляють!

На Чернігівщині триває зернозбиральна кампанія. З метою контролю за станом пожежної безпеки в місцях збирання, переробки та зберігання нового врожаю фахівцями Управління ДСНС України у Чернігівській області наразі здійснюються рейдові перевірки.

Так, 25 липня фахівцями Куликівського районного сектору Управління ДСНС України у Чернігівській області здійснено рейдову перевірку стану забезпечення пожежної безпеки в місцях збирання зернових у сільгосптоваристві "Полісся" с.Горбове.

В ході проведення профілактичної роботи надзвичайники звертали увагу на відповідність вимогам правил безпечної експлуатації зернозбиральної та задіяної на жнивах техніки, забезпечення її первинними засобами пожежогасіння, наявність та чергування протипожежної ланки на пожежній або пристосованій для гасіння пожеж техніці, а також тракторів з плугами для швидкої локалізації загоряння у початковій стадії. Крім того, фахівці Управління ДСНС України

17 Липня 2017 14:06інформація

ЛІС РОСТЕ НЕ ДЛЯ ПОЖЕЖ!



Розпочався період відпочинку. В цей період, як показує практика, найбільше людей відпочиває на природі: біля річки, у лісі, таборах та базах відпочинку, де і розпочинаються пригоди. Пригоди бувають різними і з різним закінченням. Адже часто дорослі, діти розводять багаття і не гасять його, що призводить до виникнення пожежі і розповсюдження її на лісові та житлові масиви, тому рятувальники закликають Вас дотримуватись правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі.

Не нехтуйте правилами пожежної безпеки!

Начальник Куликівського РС

У ДСНС України у Чернігівській області

підполковник служби цивільного захисту І.М.Вербило

12 Липня 2017 09:30інформація

Рятувальники повідомляють!

Досить часто громадяни нехтують застереженнями фахівців Служби порятунку, коли вихідними вирушають на відпочинок до місцевих ставків та річок. Як наслідок, разом з температурними показниками росте також і кількість надзвичайних подій на водних об'єктах країни. Під час літніх канікул також зростає і показник дитячої смертності та травмування на воді, адже чи не щодня діти вирушають до місцевих водойм без супроводу дорослих. Так, лише за перший місяць літніх канікул на водних об'єктах країни загинуло 27 дітей! Тож, для того, щоб відпочинок не був затьмареним надзвичайними подіями, працівники Куликівського районного сектору нагадують громадянам про дотримання правил безпечної поведінки на воді, а також проводять профілактичні рейди місць масового відпочинку людей біля води.

Т.в.о. начальника Куликівського РС У ДСНС України у Чернігівській області капітан служби цивільного захисту
Д.С. Бойко

03 Липня 2017 16:15Попередження

Обережно: отруйні гриби!

Куликівський районний сектор У ДСНС України у Чернігівській області застерігає бути обережними під час збирання та вживання грибів. Однією з основних причин отруєння грибами є зневажливе ставлення окремих людей до санітарно-просвітницької інформації та попереджувальних заходів, що здійснюються в цьому напрямку.

ПАМ’ЯТАЙТЕ:

Гриби – не тільки смачний, але й небезпечний продукт харчування, який може призвести до отруєння, а іноді й до смерті.

Начальник Куликівського РС У ДСНС України у Чернігівській області підполковник служби цивільного захисту
І.М.Вербило

15 Травня 2017 15:08Звернення до батьків

Безпека Ваших дітей залежить від Вас!

З початком весняно-літнього періоду діти починають більше часу проводити на вулиці чи вдома без належного нагляду дорослих і у пошуках розваги часто вигадують небезпечні ігри. Головними причинами дитячого травматизму й трагічних наслідків є: пустощі з вогнем та пожежонебезпечними приладами, порушення правил дорожнього руху, недотримання заходів безпеки на водоймах, при виявленні вибухонебезпечних або інших підозрілих предметів.

Це вказує на необхідність звернення до батьків щодо проведення роз'яснювальних заходів зі своїми дітьми для дотримання ними правил безпечної поведінки та правильних дій в разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру.

Щорічно на Чернігівщині за участю дітей трапляється більше ста надзвичайних подій, внаслідок яких гинуть або одержують травми десятки малюків і підлітків.

Особливо загострюється ситуація у весняно-літній період, коли діти більше часу проводять на вулиці чи вдома без належного нагляду дорослих і у пошуках розваг часто вигадують небезпечні ігри з вогнем, газовими,

<<<1 - 11 з 20>>>