<<<1 - 11 з 31>>>


30 Травня 2017 15:33Інформація

Змінено Порядок забезпечення учасників антитерористичної операції виробами підвищеної функціональності за новітніми технологіями та технологіями виготовлення, які відсутні в Україні

Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» та Порядком протезування та ортезування виробами підвищеної функціональності за новітніми технологіями та технологіями виготовлення, які відсутні в Україні, окремих категорій громадян, які брали участь в антитерористичній операції та/або забезпеченні її проведення і втратили функціональні можливості кінцівки або кінцівок, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 р. №518, функції щодо протезування учасників антитерористичної операції за новітніми технологіями та технологіями виготовлення, які відсутні в Україні, у 2017 році покладено на Фонд соціального захисту інвалідів.

Відповідно до пункту 5 Порядку розгляд документів щодо протезування та/або ортезування виробами підвищеної функціональності за новітніми технологіями та технологіями виготовлення, які відсутні в Україні, учасника антитерористичної

23 Березня 2017 15:31Інформація

Щодо путівок до санаторіїв для інвалідів загального захворювання та інвалідів з дитинства та учасників АТО

Управління соціального захисту населення Куликівської райдержадміністрації інформує, що Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 01.03.2017 року №110 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення деяких категорій інвалідів санаторно-курортними путівками, та внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 р. №187 і від 31 березня 2015 року №200», якою затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення деяких категорій інвалідів санаторно-курортними путівками.

Відтепер путівки для осіб з інвалідністю та постраждалих учасників антитерористичної операції закуповуватимуться на підставі тристоронньої угоди (особа-управління-санаторій). Людина самостійно зможе обрати санаторій для оздоровлення, після цього

20 Лютого 2017 15:32Подія

Соціальна картка – для бійців АТО

Майже рік в Україні діє соціально-правова програма допомоги учасникам бойових дій «Соціальна картка учасника АТО». Її створено за ініціативою Всеукраїнського об'єднання учасників АТО «Українці – разом!».

Близько 48 тисяч осіб вже стали власниками цієї картки. На Чернігівщині — більше тисячі.

Про це повідомив голова правління Всеукраїнського об'єднання Руслан Руденко під час науково-практичної конференції «Соціально-правовий захист та медико-психологічна реабілітація учасників антитерористичної операції», що відбулася днями у Чернігові.

У рамках заходу іменні соціальні картки вручили АТОвцям області.

До речі, власник картки може безкоштовно проконсультуватись у юристів, отримати психологічну підтримку. Також він може користуватися знижками на придбання товарів у визначених торгових мережах. Крім того, бійцям АТО та членам їх сімей пропонуються освітні, оздоровчі послуги та програми дозвілля для дітей.

Отримати соціальну картку може кожен військовослужбовець, який є учасником бойових дій і має відповідне посвідчення.

Під

06 Січня 2017 14:41Інформація

Глава держави підписав Закон щодо унормування питань пенсійного забезпечення учасників АТО

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення окремих категорій осіб із числа учасників антитерористичної операції».

Документом вносяться зміни до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та надається право на призначення пенсії за віком після досягнення чоловіками 55 років, жінками – 50-55 років військовослужбовцям, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, які брали безпосередню участь в АТО в районах її проведення за наявності страхового стажу не менше 25 років для чоловіків і 20 років для жінок.

Таке ж право отримують учасники бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України у складі добровольчих формувань, що були включені до складу ЗСУ, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії та інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, а також військовослужбовці

09 Грудня 2016 09:00Інформація

ПАМ'ЯТКА УЧАСНИКАМ АТО Права, обов'язки та гарантії соціального захисту



Пам'ятка
29 Листопада 2016 16:22Управління соціального захисту населення інформує

Щодо направлення учасників антитерористичної операції на психологічну реабілітацію

Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо психологічної реабілітації постраждалих учасників антитерористичної операції» від 31.03.2015 року № 221 затверджено порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо психологічної реабілітації постраждалих учасників антитерористичної операції.

Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо психологічної реабілітації постраждалих учасників антитерористичної операції, передбачено здійснювати направлення на реабілітацію через органи соціального захисту населення.

Реабілітаційні послуги надаються одержувачу в реабілітаційних установах, з якими Державною службою України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції

10 Листопада 2016 08:41Відеосюжет

Активісти презентували брошуру «Пам’ятка учасникам АТО»


07 Вересня 2016 16:30Інформація

Додаткові гарантії працевлаштування учасників АТО

29 липня 2016 року Президент України підписав Закон України «Про внесення змін до статті 14 Закону України «Про зайнятість населення» щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення» від 07.07.2016 року № 1436-VIII. Статтю 14 Закону України доповнено пунктом 8, а саме: «до категорії громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню належать учасники бойових дій, зазначені у пунктах 19 та 20 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Зокрема, особи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичної операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення матимуть додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. Зміни стосуються лише осіб, які зареєстровані в державній службі зайнятості та перебувають

01 Вересня 2016 15:06Інформація

Порядок передачі земельних ділянок державної або комунальної власності у власність учасникам АТО

Виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції здійснюється на підставі ст. 118 Земельного кодексу України.

Порядок передачі земельних ділянок державної або комунальної власності у власність учасникам АТО

25 Серпня 2016 09:04Інформація

ПРОГРАМА АКТИВНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ «ПОВЕРНЕННЯ ДО ЖИТТЯ» для травмованих діючих та звільнених військовослужбовців і персоналу сектора безпеки і оборони України 2016-2017 р.р.

Що таке активна реабілітація?

Активна реабілітація — це комплекс заходів із застосуванням засобів фізичної культури та спорту, скерованих на самообслуговування, максимальну незалежність у повсякденному житті та побуті, інтеграцію та суспільну активність людини, що зазнала важких уражень опорно-рухового апарату або сенсорних функцій організму внаслідок травми, поранення чи захворювання. Основними складовими процесу активної реабілітації є фізична, психологічна та соціальна реабілітація.

Табір активної реабілітації — один з методів відновлення фізичного та соціального стану людини після ураження опорно-рухового апарату або сенсорних функцій організму, внаслідок травми, поранення чи захворювання.

Метою табору є досягнення людиною з функціональними порушеннями, максимальної незалежності

27 Липня 2016 12:44Інформація

Перелік реабілітаційних установ, з якими Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції уклала договори на надання послуг з психологічної реабілітації учасників АТО у 2016 році



Перелік
<<<1 - 11 з 31>>>