<<<1 - 11 з 10995>>>


25 Квітня 2024 08:50Інформування

Працевлаштування осіб з інвалідністю: держава компенсує витрати на облаштування робочих місць

В Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю і лише 16% із них мають роботу.

 

Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію, – це відсутність належних умов для роботи.

 

За інформацією ГО “Доступно UA”,  більшість осіб з інвалідністю, які шукають роботу, навіть не розглядають оголошення, якщо там не вказано, що роботодавець готовий взяти такого

25 Квітня 2024 08:44Інформування

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти

 

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

 

Наслідки: знищено 3,52 га підстілки лісу та лісових насаджень, 328,27 га сухої

25 Квітня 2024 08:14Інформування

Закон про мобілізацію: які зміни ухвалив парламент

Закон про мобілізацію з новими правками, ухвалений парламентом та підписаний Президентом України, вступить в дію вже з 18 травня.

 

 

На графіці – основні зміни, які стосуються як військовослужбовців, так і цивільних громадян України.

 

 

 

 

 

 

 

 

24 Квітня 2024 10:44Інформування

Платформа Nazovni: як працює сервіс та яку допомогу можуть отримати українські експортери

Міжнародна платформа економічної дипломатії Nazovni – цифровий сервіс, створений за інституційної та інформаційної підтримки МЗС України, який допомагає українському бізнесу вийти на нові ринки за підтримки представників дипломатичних установ України у понад 120 країнах світу.

 

Платформа працює як з великими гравцями ринку, так і з малим та середнім бізнесом, що вперше планує експортувати товари за кордон. Усі послуги — безоплатні.

 

Яку допомогу експортери можуть отримати від NAZOVNI:

  • визначення перспективних ринків для експорту;
24 Квітня 2024 09:37Інформування

Повідомлення про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля

Департамент екологічної оцінки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України повідомляє, що 22.04.2024 відповідно до вимог Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» РАЙОННИМ КОМУНАЛЬНИМ СПЕЦІАЛІЗОВАНИМ ЛІСОГОСПОДАРСЬКИМ ПІДПРИЄМСТВОМ «КОРЮКІВКАЛІС» розпочато процедуру оцінки впливу на довкілля шляхом розміщення в Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля повідомлення про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля, стосовно планованої діяльності «Проведення суцільних санітарних рубок на території лісового фонду Районного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Корюківкаліс».

 

Повідомлення

24 Квітня 2024 09:07Повідомлення

Інформаційно- освітня кампанія з кібербезпеки

В Україні проходить всеукраїнська інформаційно-освітня кампанія з підвищення рівня кібербезпеки українців. Ініціатором та організатором кампанії є Представництво Фонду цивільних досліджень і розвитку США в Україні (CRDF Global в Україні) за підтримки Державного департаменту США.

 

Мета кампанії — підвищити загальний рівень обізнаності громадян про онлайн-загрози та навчити основ кібергігієни. Матеріали програми будуть корисними для підлітків, дорослих та людей літнього віку.

 

«Кібербезпека — особливо актуальна тема під час повномасштабної війни. І дуже важливо надавати їй увагу в школах. Ми бачимо, що чимало

23 Квітня 2024 16:45Інформування

Майже 40 тонн небезпечних речовин вивезено з території 10 громад Чернігівщини: підсумки минулого року

Протягом 2023 року на Чернігівщині з ініціативи Чернігівської ОВА, обласної та місцевих рад тривали роботи зі збору та вивезення на утилізацію безхазяйних, непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин (ХЗЗР).

 

Загалом, на початок 2023 року в області обліковувалось близько 234 тонн таких речовин. Непридатні та заборонені до використання пестициди зберігалися на 47 складах, стан яких –– незадовільний.

 

23 Квітня 2024 12:06Інформування

Безбар'єрність - це коли зручно усім, без винятку

Чи задумувалися ви, з якими труднощами стикаються батьки маленьких дітей? Наскільки складно підтягнути дитячий візочок сходами одній людині без сторонньої допомоги, зайти з ним до магазину, де немає пологого входу чи пандуса, або у транспорт без спеціального пониження? Про цю проблему ми не замислюємось, поки самі не стаємо батьками чи поки в нашому близькому оточенні не з’являються діти. Усі ці сходинки, бордюри та високі пороги — це все бар’єри, які не дозволяють батькам чи опікунам вільно пересуватися з маленькими дітьми.

23 Квітня 2024 09:39Інформування

Ти як? Як відновити зв’язок зі своїм тілом? Це легко - спробуй.

Хвилинка повернення до себе. Ділимося з тобою легенькою, але дієвою вправою, щоб відновити зв’язок зі своїм тілом. А ще — навчитися помічати усі відчуття та приймати їх.

 

Зберігай собі, щоб не загубити. Та спробуй просканувати тіло, коли перебуваєш у стані спокою. На випадок тривоги чи паніки, ти уже знатимеш, як правильно застосовувати вправу.

 

Спробуєш?

 

 

 

 

23 Квітня 2024 09:16Інформування

Історія українського громадянського суспільства - це курс про суспільно-політичні події та процеси на шляху становлення українського громадянського суспільства

24 лютого 2022 року увага всього світу була прикута до України. Тоді на допомогу нашому війську прийшло організоване громадянське суспільство, що здивувало іноземців і подекуди навіть самих українців.

 

Чому українське суспільство виявилось стійким, самоорганізованим і здатним до ефективного опору в рази більшій загрозі? Чому від початку 90-х українці об’єднувались, діяли, виходили на вулиці? Які цінності захищали?

 

У цьому курсі ви дізнаєтеся про природу українських революцій і феномен масового опору та з’ясуєте, які цінності спонукають українців діяти у перспективі періоду незалежності.

 

Протягом

23 Квітня 2024 08:39Інформування

Розпочалася реєстрація для участі у молодіжних обмінах «ВідНОВА:UA»

Міністерство молоді та спорту України спільно з Державною установою «Всеукраїнський молодіжний центр», у партнерстві з громадською організацією «Молодіжний центр Волині» у межах проєктів UNDP «Підтримка громадянського суспільства та молоді» та «Сприяння безпеці людини в Україні через реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії та Уряду Японії відповідно, реалізує національну програму залучення молоді до відновлення України шляхом реалізації молодіжних обмінів «ВідНОВА:UA».

 

Програма націлена на активну молодь віком від 18 до 35 років, яка бажає дізнатися більше про свою країну, а також сприяти її якісному відновленню та відбудові.

 

У 2024 році молодіжні обміни будуть проходити у 24 громадах України в різних областях. Протягом 5 днів учасники проживатимуть в одній із громад, де розташований об’єкт відновлення, досліджуватимуть її культурні особливості, спілкуватимуться з однолітками з інших областей, братимуть участь у тренінгах, майстер-класах та екскурсіях. Попередній досвід будівельно-відновлювальних

<<<1 - 11 з 10995>>>