<<<1 - 11 з 267>>>


15 Жовтня 2020 16:35подія

На Бахмаччині буде 3 громади

Кабінет Міністрів України 13 травня затвердив перспективний план формування територій громад Чернігівської області.

У Бахмацькому районі визначено 3 спроможні територіальні громади: Бахмацька, Батуринська

06 Серпня 2020 16:19повідомлення

Як будуть надаватися послуги після реформування районів? ​​​​​​​

Розмови та дискусії тривають, але все більше питань щодо реформи районів з’являється у жителів населених пунктів, яких торкнуться зміни. Люди хвилюються з приводу перетворення роками сформованих стандартів і місцевих державних структур, до яких вони зверталися задля вирішення житлових, медичних та побутових питань. Адже наразі вони знають адреси, відповідні відділи, людей, які там працюють і їх телефони.

10 Березня 2020 14:19новини отг

Розширюється територія Гончарівської ОТГ

Територіальні громади сіл Боровики, Будище, Василева Гута, Ворохівка, Ліски, Лісне, Хатилова Гута Боровиківської сільської ради Чернігівського району приєднуються до Гончарівської об’єднаної територіальної громади.

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко підписав розпорядження, яким затверджено висновок про

20 Лютого 2020 14:00новини отг

В області створюється ще одна ОТГ – Ладанська

У Прилуцькому районі процедуру добровільного об’єднання завершує Ладанська ОТГ. До її складу ввійдуть територіальні громади Ладанської селищної, Івковецької, Краслянської сільських рад Прилуцького району.

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко 18 лютого підписав розпорядження, яким

10 Лютого 2020 14:16новини отг

В ОДА тривають консультації з територіальними громадами щодо об’єднання чи приєднання

У Чернігівській ОДА продовжуються консультації з територіальними громадами. Сьогодні, 7 лютого, заступник голови ОДА Олександр Савченко та директор Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Олександра Хомик зустрілися з представниками Седнівської селищної та Черниської сільських рад Чернігівського району.

Обговорили питання подальшого функціонування громад та перспективи приєднання до вже утворених ОТГ.

Повторна зустріч

05 Лютого 2020 10:49отг

Спортмайданчик, публічні бібліотеки та медіатека: об’єднані громади реалізують соціальні та розвиткові ініціативи

 

У Сновську в місцевій гімназії триває будівництво спортивного майданчика. Роботи виконуються за рахунок держаної субвенції на умовах співфінансування. Загальна вартість проєкту перевищує чотири мільйони.

Нині облаштовують тротуарні доріжки, вже встановлені спортивне обладнання, декоративний паркан, тренажери.

05 Лютого 2020 08:38ОТГ

При формуванні громад Чернігівщини враховується добровільність і спроможність

Сьогодні, 4 лютого, заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко спілкувався з журналістами про хід формування об’єднаних територіальних громад області.

Остаточний варіант перспективного плану формування територіальних громад необхідно подати Уряду до 13 лютого. При цьому мають бути враховані зміни до Методики формування спроможних територіальних громад, затверджені постановою КМУ 24 січня цього року. Документом визначені критерії, які

31 Січня 2020 13:28отг

В ОДА відбулися консультації стосовно приєднання до ОТГ двох сільських рад Талалаївського району​​​​​​

Заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко та директор Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Олександра Хомик сьогодні, 31 січня, зустрілися з представниками Березівської та Юрківцівської сільських рад Талалаївського району.

30 Січня 2020 17:30отг

В ОДА тривають консультації стосовно об’єднання громад

Заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко сьогодні, 30 січня, провів зустріч з ініціативною групою Рожнівської сільської ради Ічнянського району. Обговорювалось питання приєднання громади до Ічнянської або Парафіївської ОТГ.

У ході консультацій було акцентовано: необхідно вислухати аргументи всіх жителів громади, щоб остаточно прийняти виважене рішення. Для цього варто провести додаткові

29 Січня 2020 10:33отг

В ОДА відбулися консультації стосовно приєднання до ОТГ двох сільських рад Сосницького району

Сьогодні в Чернігівській ОДА продовжилися консультації з громадами. Заступники голови ОДА Олександр Савченко та директор Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Олександра Хомик зустрілися з представниками Авдіївської та Шаболтасівської сільських рад Сосницького району.

Ці дві місцеві ради наразі визначаються щодо приєднання – до Сосницької об’єднаної громади чи Понорницької ОТГ Коропського району.

Після проведених консультацій Авдіївській та Шаболтасівській громадам

29 Січня 2020 08:53отг

Голова ОДА Андрій Прокопенко зустрівся із представниками Плисківської громади

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко сьогодні, 28 січня, за попередньою домовленістю зустрівся із представниками Плисківської об’єднаної територіальної громади Борзнянського району.

Зустріч відбулася з ініціативи жителів громади. Вони стурбовані поширенням інформації про загрози подальшого існування ОТГ.

Нагадаємо, Плисківська сільська громада створена у 2017 році, до її складу увійшли

<<<1 - 11 з 267>>>