<<<1 - 11 з 322>>>


22 Лютого 2023 15:10інформація

Кількість профзахворювань у 2022 році зменшилася на 15,6%

У минулому році Фондом соціального страхування України зареєстровано 2 465 випадків хронічного професійного захворювання (отруєння) українських працівників. Порівняно з 2021 роком кількість встановлених профзахворювань зменшилась на 15,6%, або 456 випадків.

Основними обставинами, внаслідок яких виникли професійні захворювання, є: недосконалість технологічного процесу, невикористання засобів індивідуального захисту та недосконалість механізмів і робочого інструменту.

Основними причинами

22 Лютого 2023 15:07інформація

ФССУ виплатить потерпілим 17 млн грн для забезпечення їх доглядами, ліками і засобами реабілітації

Потерпілі на виробництві отримають від Фонду соціального страхування України виплати на забезпечення їх медико-соціальними послугами, які були нараховані раніше, однак не профінансовані через припинення ФССУ.

Можливість здійснення виплат в умовах припинення Фонду реалізована завдяки змінам до пропорцій розподілу ЄСВ – проєкт таких змін було підготовлено Міністерством соціальної політики України та

09 Лютого 2023 09:32інформація

43 українці загинули на роботі внаслідок сп’яніння

Робота в стані сп’яніння є частою причиною травм – навіть невеликий вміст алкоголю в крові, який не має явних зовнішніх ознак, зменшує швидкість реакцій, знижує уважність та прискорює стомлюваність.

У минулому році Фонд соціального страхування України зафіксував 92 випадки травмування працівників на робочому місці внаслідок алкогольного, токсичного чи наркотичного сп’яніння.

09 Лютого 2023 08:31інформація

Фонд соціального страхування України завершив передачу справ потерпілих до Пенсійного фонду

У січні Фонд соціального страхування України завершив передачу справ про страхові виплати потерпілих на виробництві – загалом до Пенсійного фонду передано сотні тисяч особових справ в усіх регіонах. Це дозволить Пенсійному фонду забезпечити страховий захист близько 170 тисяч українців, які постраждалі внаслідок нещасних випадків на роботі або мають професійне захворювання, а також їх родин.

«Починаючи

09 Лютого 2023 08:28Інформація

Капіталізація платежів по зобов’язанням перед потерпілими на виробництві здійснюється до Пенсійного фонду

До уваги арбітражних керуючих та осіб, що здійснюють ліквідацію підприємств!

Підприємства у процесі ліквідації мають сплачувати капіталізовані платежі, що виникли з їх зобов’язань внаслідок заподіяння шкоди життю та здоров’ю працівників, до Пенсійного фонду України.

Відповідні зміни внесено постановою Кабінету Міністрів України від 04 лютого 2023 року № 95 у зв’язку із припиненням Фонду соціального страхування України.

Ознайомитись з документом: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/95-2023-%D0%BF

12 Січня 2023 11:28інформація

Ким замінити комісії з соціального страхування та як призначати допомоги за лікарняними

З 01 січня 2023 року набула чинності оновлена редакція Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», якою було внесено ряд змін до розрахунку і призначення допомог за лікарняними.

Хто замінив комісії з соціального страхування на підприємствах і як тепер призначати допомоги за лікарняними?

● Раніше на кожному підприємстві, в установі чи організації створювалась

12 Січня 2023 11:15

Потерпілим направлено понад 900 млн грн щомісячних страхових виплат у січні

В Україні триває реорганізація системи соціального страхування – з 01 січня 2023 року Фонд соціального страхування України передав свої завдання та функції до Пенсійного фонду. Зокрема, до компетенції ПФУ тепер входить фінансування лікарняних і декретних допомог, допомог на поховання, а також одноразових і щомісячних страхових виплат.

Аби близько

09 Січня 2023 10:16інформація

Реорганізація: куди подавати заяви-розрахунки з 01 січня

З 01 січня 2023 року Фонд соціального страхування України передав свої завдання та функції до Пенсійного фонду – відтепер саме ПФУ є уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. ФССУ перебуває в процесі припинення.

Куди та як роботодавці мають подавати заяви-розрахунки для отримання фінансування за лікарняними своїх працівників?

● Починаючи з 01 січня, органом, який відповідає за прийняття заяв-розрахунків і фінансування лікарняних і декретних допомог, є Пенсійний

09 Січня 2023 09:21інформація

Внаслідок бойових дій постраждав 771 працівник, 222 з них загинули

З початку війни на підприємствах України зафіксовано 771 постраждалий внаслідок бойових дій працівник (+9 за останній тиждень).

З них під час виконання трудових обов’язків через збройну агресію росії загинуло 222 українців.

Найбільша кількість потерпілих серед працівників підприємств, зареєстрованих:

● у Києві – 160 постраждалих, 41 з яких травмований смертельно;

● у Дніпропетровській області – 99 постраждалих,

07 Грудня 2022 14:53інформація

З 01 грудня в Україні зріс прожитковий мінімум та пов’язані з ним страхові виплати