<<<1 - 11 з 4408>>>


03 Лютого 2021 15:17Інформація

Вшанували пам'ять загиблого земляка

Рівно шість років тому, 3 лютого 2015 року, в зоні проведення АТО, потрапивши під шквальний мінометний обстріл під Дебальцевим, загинув Ігор Сергійович Сніжок –підполковник Збройних Сил України, патріот своєї держави і своєї рідної Куликівщини.

На подвір’ї Куликівської школи зібралася громадськість, рідні і близькі Ігоря Сергійовича, його товариші по службі, щоб вшанувати пам’ять героя-земляка. Віддати шану захиснику України прийшли представники райдержадміністрації Олена Баглай та Олег Клочок, Куликівський селищний голова Юлія Постернак, працівники Куликівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, члени місцевих громадських організацій: Спілки ветеранів АТО, ветеранів України, "Союз Чорнобиль України", воїнів-інтернаціоналістів "Козак", учні та вчителі Куликівської школи, небайдужі жителі

02 Лютого 2021 15:00Інформація

Чернігівщина посіла друге місце в рейтингу регіонів комфортних для ведення бізнесу

Офіс ефективного регулювання BRDO презентував цьогорічний рейтинг “Regional Doing Business — 2020”, який відображає сприятливість інвестиційного клімату в українських обласних центрах. За результатами дослідження, Чернігівська область посіла другу сходинку в списку найкомфортніших для ведення бізнесу областей України. Переможцем рейтингу стала Житомирщина, а до топ-4  “Regional Doing Business — 2020” місто Київ (3 місце) і Рівненщина (4 місце). Вінниччина та Івано-Франківщина набрали однакову кількість балів і поділили 5-6 місця рейтингу.

У 2020 році область посіла другу сходинку за рахунок високих балів респондентів за компонентами “одержання дозволів на будівництво” та “оформлення земельної ділянки”. Окремо респонденти оцінили швидкість опрацювання заявок на підключення до мереж водопостачання та каналізації Чернігівводоканалом.

Нагадаємо,

02 Лютого 2021 14:57Інформація

Анна Коваленко закликала роботодавців та органи державної влади до комплексної і рішучої роботи, аби вивести Чернігівщину до першої десятки областей за рівнем заробітної плати

Раніше голова Чернігівської облдержадміністрації Анна Коваленко визначила це завдання своїм першим пріоритетом на посаді очільниці області. Сьогодні на розширеній нараді в облдержадміністрації представники профспілок, об’єднань роботодавців, інші соціальні партнери разом з керівниками територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади та структурних підрозділів ОДА обговорювали першочергові кроки для досягнення цієї мети та подолання соціальної кризи, в якій перебуває Чернігівщина.

— Я прошу не прикрашати картину, — наголосила голова обласної адміністрації. — Від адекватності оцінки ситуації залежить, чи правильні рецепти будуть обрані.

Серед озвучених проблем — наявність значного тіньового сектору економіки, структура зайнятості в області

02 Лютого 2021 10:53Інформація

Олену Думу призначено заступницею голови Чернігівської ОДА

Олену Думу призначено заступницею голови Чернігівської ОДА

Відтепер соціальними питаннями Чернігівської області опікується Олена Дума.

Розпорядження про її призначення на посаду заступниці голови облдержадміністрації підписала 29 січня Анна Коваленко, голова Чернігівської ОДА.
До цього Олена Дума займала керівні посади в Фонді соціального страхування України та має значний практичний досвід в соціальній сфері та розвитку соціальних відносин країни.

Олена Дума має загальний трудовий стаж 20 років, дев‘ятнадцять з яких на керівних посадах, в тому числі п'ятнадцять років на державній службі та п’ять на керівних посадах в органах соціального діалогу на галузевому, територіальному та національному рівнях.

Біографічна довідка
 
Освіта вища. У 2002 році закінчила

27 Січня 2021 18:25Інформація

У Чернігівській області виявлено 29 нових випадків COVID-19

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА, станом на 27 січня в області зафіксовано 29 нових випадків COVID-19.

ПЛР-дослідження підтвердило захворювання у 15 чернігівців, трьох жителів Корюківського району, двох Менського, одного Сосницького. По чотири інфікованих у Куликівському і Сновському районах. З них сім осіб на лікуванні у закладах охорони здоров’я.

За минулу добу від коронавірусної інфекції в області одужало 247 хворих. З них 98 чернігівців, 11 ніжинців, дев'ятеро прилучан, по вісім жителів Борзнянського, Срібнянського, Козелецького, Ніжинського та Новгород-Сіверського районів. По шість одужавших у Бахмацькому та Талалаївському районах, по п'ять - у Варвинському, Менському, Сновському, Корюківському, Носівському

27 Січня 2021 16:21Інформація

З ініціативи Глави держави уряд затвердив постанову про доступну іпотеку в межах 7% річних

На виконання завдання Президента України Володимира Зеленського Кабінет Міністрів затвердив постанову про здешевлення вартості іпотечних кредитів.

Глава держави неодноразово наголошував на важливості зменшення відсотка за кредитами на придбання житла. З минулої осені низка банків почала надавати іпотеку під 10%, але Президент поставив завдання знизити відсоткову ставку до 7%.

«Доступна іпотека була серед важливих пунктів моєї передвиборчої програми. Крім того, це черговий крок України в напрямку цивілізованого світу та забезпечення достойного життя наших громадян», – зауважив Володимир Зеленський.

Постанова «Деякі питання забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва з метою здешевлення

27 Січня 2021 16:16Інформація

Увага, на Чернігівщині очікується погіршення погодних умов

За повідомленням Укргідрометцентру, у зв'язку з активізацією циклону над Україною до кінця доби 27 січня та протягом доби 28 січня в Чернігівській області очікується значний мокрий сніг (10-15 см), налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту, відключення енергопостачання населених пунктів.

Дорожні служби перебувають у режимі цілодобового чергування. Підрядним організаціям доручено бути напоготові до проведення розчистки доріг та обробки покриття протиожеледними матеріалами.

Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації на дорогах та отримання інформації про стан проїзду, працює цілодобова гаряча лінія диспетчерської Служби автомобільних доріг у Чернігівській

27 Січня 2021 09:15Інформація

27 січня світ вшановує пам’ять жертв Голокосту

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту запровадила Генеральна асамблея ООН Резолюцією № 60/7 від 1 листопада 2005 року. «Голокост, який призвів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, завжди слугуватиме всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…» – зазначається в документі. Україна приєдналася до відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту у 2012 році.

Чому саме 27 січня?

27 січня 1945 року війська 60-ї армії 1-го Українського фронту звільнили один із найбільших нацистських таборів смерті – Аушвіц-Біркенау на території сучасної Польщі. Через Аушвіц, за оцінками науковців, пройшли 1,3 мільйона людей. Понад мільйон

27 Січня 2021 09:03Інформація

Чернігівщина готується до проведення вакцинації населення від COVID-19

В Чернігівській області триває підготовка до вакцинації населення від гострої респіраторної хвороби COVID-19 у відповідності до вимог, які ставить МОЗ та особливостей територіального фактора області. 

На даний час формуються бригади медиків, які будуть проводити вакцинацію. Вивчається потреба у вакцині для тих, хто потребує захисту в першу чергу - медичні працівники, які працюють з хворими на коронавірус.

У боротьбі з пандемією та протидії її наслідкам одним із найважливіших стратегічних завдань є імунізація населення безпечною та ефективною вакциною проти COVID-19. Очікується, що у лютому розпочнеться кампанія з вакцинації. Урядом напрацьований план дій, законтрактовано необхідну кількість доз вакцини та відповідна логістична

26 Січня 2021 17:17Інформація

У Чернігівській області виявлено п'ять нових випадків COVID-19

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА, станом на 26 січня в області зафіксовано 5 нових випадків COVID-19.

ПЛР-дослідження підтвердило захворювання у чотирьох чернігівців, та одного жителя Козелецького району. Усі вони перебувають на лікуванні у закладах охорони здоров’я.

На жаль, маємо ще вісім летальних випадків. Від ускладнень спричинених коронавірусною інфекцією померли дві жінки з Ічнянського району: 66 і 65 років, двоє жителів Чернігівського – 57-річний чоловік та 73-річна жінка, один ніжинець та один чернігівець, а також дві жінки, одна з Менського району, друга – з Козелецького. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлого.

За минулу добу від коронавірусної інфекції в області

26 Січня 2021 16:52Інформація

Обласна рада створила фракції та підтримала програми, запропоновані облдержадміністрацією

Сьогодні, 26 січня, відбулася друга (позачергова) сесія обласної ради. Після двох минулорічних невдалих спроб депутати все ж змогли забезпечити кворум та розпочати роботу. Максимальна кількість тих, хто брав сьогодні участь у голосуванні, — 38. Депутатська більшість («Рідний дім», «Слуга народу» та РПЛ) була підкріплена голосами ОПЗЖ. Депутати інших політичних сил для участі у голосуванні не реєструвалися.

Перш ніж перейти до порядку денного, голова обласної ради Олена Дмитренко оголосила про створення депутатських фракцій: до «Рідного дому» увійшло 19 депутатів, до «Нашого краю» — 9, до фракції «Слуга народу» — 7, стільки ж — до РПЛ та по п’ять — до ОПЗЖ, ЄС та «Батьківщини».

Першим

<<<1 - 11 з 4408>>>