<<<1 - 11 з 1647>>>


12 Червня 2018 15:41інформація

Прилуцька ОДПІ про роботу Контакт - центру ДФС


Контакт-центр ДФС надає фізичним та юридичним особам інформаційно-довідкові послуги з питань оподаткування, державної митної справи, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та іншого законодавства, контроль за додержанням якого покладено на ДФС, а також щодо роботи Акредитованого центру сертифікації ключів ІДД ДФС.

Контакт-центр ДФС функціонує за єдиним багатоканальним номером телефону

12 Червня 2018 15:18інформація

До місцевих бюджетів надійшло близько 275 мільйонів гривень єдиного податку


За інформацією управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Чернігівській області протягом п’яти місяців поточного року від платників Чернігівщини, які працюють за спрощеною системою оподаткування, до місцевих бюджетів області надійшло близько 275 млн грн єдиного податку. Це майже на 63 млн грн, або 30 відсотків більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Переважна частина коштів (63,5 відс) сплачена фізичними особами-підприємцями – понад 174 млн гривень. Від юридичних осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, надійшло до бюджету 100 млн гривень.

У Головному управлінні ДФС у Чернігівській області наголошують, що своєчасна та повна сплата єдиного податку сприяє

12 Червня 2018 15:05інформація

За результатами перевірки підприємству доведеться сплатити близько 1 мільйона податку на прибуток


Працівниками фіскальної служби області встановлено факти заниження податку на прибуток одним із підприємств області, шляхом не відображення у складі доходу суми безнадійної кредиторської заборгованості.

Під час документальної перевірки, при дослідженні джерела та терміну виникнення заборгованості, правильності відображення в обліку підприємства, встановлено, що дана заборгованість є безнадійною, тобто строк позовної давності по якій минув.

Згідно норм Податкового кодексу України, така заборгованість підлягає відображенню у складі доходів податкової декларації з податку на прибуток. Проте, платник недотримався законодавчих норм, в результаті чого було занижено податок на прибуток.

12 Червня 2018 14:57інформація

Щодо необхідності маркування алкогольних напоїв та тютюнових виробів


ГУ ДФС у Чернігівській області звертає увагу суб’єктів господарювання, що у разі виробництва алкогольних напоїв і тютюнових виробів чи ввезення таких товарів на митну територію України платники податку зобов’язані забезпечити їх маркування марками встановленого зразка у такий спосіб, щоб марка акцизного податку розривалася під час відкупорювання (розкривання) товару.

Наявність наклеєної в установленому порядку марки акцизного податку встановленого зразка на пляшці (упаковці) алкогольного напою та пачці (упаковці) тютюнового виробу є однією з умов для ввезення на митну територію України і продажу таких товарів споживачам, а також підтвердженням сплати податку та легальності ввезення

12 Червня 2018 14:45інформація

Про надання органами ДФС області комплексу адміністративних, консультативних та інформаційних послуг


За січень – травень поточного року до податкових органів Чернігівської області надійшло понад 73 тис звернень від платників для отримання адміністративних, консультативних та інформаційних послуг.

Із загальної кількості адміністративних послуг – 90 відсотків (66 тис) надано через Центри обслуговування платників., Найбільш популярною була послуга видачі відомостей про суми виплачених доходів та утриманих податків. Нею скористалися 33 тис осіб. На другому місці - видача картки платника податків – понад 21 тисячу.

Крім того, значну кількість

12 Червня 2018 14:30інформація

До уваги платників податку на додану вартість!


З 1 липня 2018 року додаток 1, додаток 5 та додаток 9 до податкової декларації з ПДВ подаються за новими формами.

У зв’язку з набранням чинності з 01 червня 2018 року наказу Міністерства фінансів України від 23 березня 2018 року № 381 „Про затвердження змін до наказу Міністерства фінансів України від 28.01.2016 № 21” (http://sfs.gov.ua/…/podatkove-zakonodavst…/nakazi/72909.html), зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16 квітня 2018 року за № 451/31903, додаток 1 (http://sfs.gov.ua/data/normativ/000/002/72909/_D1_381.xls), додаток 5 (http://sfs.gov.ua/data/normativ/000/002/72909/_D5_381.xls) та додаток 9 (http://sfs.gov.ua/data/normativ/000/002/72909/_DS9_381.xls) до податкової декларації з ПДВ з 01 липня 2018 року подаються платниками, які обрали місячний або квартальний звітні (податкові) періоди, за новими формами.

Водночас наголошуємо, що відомості до таблиці 1.2 додатку

12 Червня 2018 14:22інформація

На часі: інформуємо про сплату податку на нерухомість


Головне управління ДФС у Чернігівській області повідомляє громадянам, що власники житлової та нежитлової нерухомості, загальна площа якої перевищує пільгову, отримають податкове повідомлення-рішення про сплату податку за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості.

Надсилаються такі повідомлення-рішення фізичним особам фіскальним органом, разом із відповідними платіжними реквізитами для сплати податку, до 1 липня.

Крім того повідомляємо, що громадяни мають право звернутися з письмовою заявою до фіскального органу за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних щодо:

- об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості,

12 Червня 2018 14:09інформація

Команда фіскальних органів Чернігівщини повернулася з Всеукраїнської спартакіади ДФС з медалями


Протягом минулих вихідних в Одесі пройшла Всеукраїнська спартакіада ДФС. Понад 700 співробітників фіскальних органів, серед яких і команда з Чернігівщини, взяли участь у змаганнях.

До складу команди увійшли співробітники Головного управління ДФС у Чернігівській області та Чернігівської митниці ДФС.

Станіслав Петрик, Альона Хоменко, Валентина Акула, Володимир Василенко, Володимир Бондар, Олександр Михайленко, Світлана Волкова та Ірина Бондар протягом трьох днів змагалися у гирьовому спорті, настільному тенісі, боулінгу та стрільбі.

Призові командні місця посіли:

І місце у змаганнях зі стрільби Станіслав Петрик та Альона Хоменко;

ІІ місце у змаганнях з гирьового спорту Володимир Василенко та Валентина Акула.

Найкращих особистих

12 Червня 2018 12:51інформація

Викрито злочинне угрупування, яке займалось ввезенням на митну територію України транспортних засобів за заниженою ціною


У рамках проведення операції «Рубіж-2018» на території Чернігівської та Житомирської областей співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Чернігівській області спільно зі співробітниками податкової міліції ДФС України, під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області, викрито злочинне угрупування, яке займалось ввезенням на митну територію України транспортних засобів за заниженою ціною.

Ділки організували міжнародний центр мінімізації митних платежів, діяльність якого направлена на ухилення від сплати податків та митних платежів при ввезенні на територію України транспортних засобів, чим ймовірно завдали державі збитків на суму близько 250 млн гривень.

Використовуючи реквізити підприємств імпортерів та підконтрольних

12 Червня 2018 12:32інформація

За п’ять місяців платникам Чернігівщини відшкодовано понад 675 мільйонів гривень ПДВ


Управління податків і зборів з юридичних осіб ГУ ДФС у Чернігівській області інформує, що протягом січня-травня поточного року проведено камеральні перевірки 194 суб'єктів господарювання-юридичних осіб. Перевірки здійснено у встановлені законодавством терміни з питань визначення достовірності нарахування сум бюджетного відшкодування ПДВ на загальну суму 656,4 млн гривень.

З початку року відшкодовано платникам області понад 675,3 млн гривень податку на додану вартість. За результатами перевірок упереджено безпідставно задекларовану до відшкодування суму ПДВ у розмірі більше 2 млн гривень.

12 Червня 2018 12:21інформація

У травні бюджети Чернігівщини поповнились на суму понад 808 мільйонів гривень податків та зборів


До бюджетів усіх рівнів Чернігівської області у травні поточного року надійшло понад 808 млн грн податків та зборів, що на 31 відс більше відповідного періоду минулого року.

Державний бюджет, зокрема, отримав у доходну частину 406 млн грн, що на 33 відс більше травня минулого року. Це відбулось за рахунок збільшення находжень податку на додану вартість (у 1,5 рази або на 38 млн грн), податку на доходи фізичних осіб та військового збору (на 31 відс або на 26 млн грн), рентної плати за користування

<<<1 - 11 з 1647>>>