<<<1 - 11 з 232>>>


25 Квітня 2024 15:14інформація

Управління соціального захисту населення та ГО "Інноваційні соціальні рішення" підписали меморандум про співпрацю

25 квітня 2024 року відбулося підписання меморандуму про співпрацю та партнерство між управлінням соціального захисту населення Ніжинської районної державної адміністрації та Громадською Організацією «Інноваційні соціальні рішення». 

Представниця Ніжинського осередку ГО «Інноваційні соціальні рішення» Ніна Кущенко обговорила з начальником управління соціального захисту населення райдержадміністрації Володимиром Другаковим, заступником 

15 Квітня 2024 14:58інформація

З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах

На початку повномасштабної війни, стаючи на захист країни, не всі добровольці були оформлені до складу добровольчих формувань територіальних громад (ДФТГ). Дехто, на жаль, загинув, у декого – залишились родини із дітьми.

Донедавна – через правову неврегульованість – діти таких добровольців, отримували виплати нижчі, за виплати для дітей загиблих Захисників та Захисниць України.

Щоб забезпечити їм соціальну підтримку та справедливі виплати, у березні 2024 р. Уряд прийняв рішення  про збільшення розмірів адресної допомоги дітям загиблих Захисників-добровольців, які не входили до складу ДФТГ. 

Відтепер вони отримуватимуть  державну соціальну допомогу підвищеного розміру.

З

15 Квітня 2024 11:52інформація

Кабінет Міністрів України своєю постановою розширив та уточнив перелік ВПО, які матимуть право на отримання допомоги на проживання на наступні 6 місяців

22 березня 2024 року Кабінетом Міністрів України прийнято Постанову №331, якою розширено та уточнено перелік тих внутрішньо переміщених осіб (далі — ВПО), які матимуть право на отримання допомоги на проживання на наступні 6 місяців. 

Крім того, продовжено термін прийому заяв до 30 квітня 2024 року (було до 31 березня). Це означає, що ВПО, які подадуть заяви на продовження виплат у квітні, матимуть змогу отримати допомогу і за березень. 

Якщо ви не встигнете подати заяву протягом березня-квітня, а звернетесь у травні, допомога буде призначена

12 Квітня 2024 09:50

Дорожня карта для Захисників і Захисниць та членів їх сімей

Видача нового посвідчення замість непридатного, втраченого та у разі зімни персональних даних

 

Професійна адаптація

 

Статус члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України

 

Учасник війни

 

Отримання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни військовослужбовцями, які брали участь у бойових діях

01 Квітня 2024 11:13

Програма медичних гарантій для ветеранів та ветеранок

У рамках співпраці з Національною службою здоров’я України Мінветеранів підготувало роз'яснення. Якщо ветерану чи ветеранці необхідне лікування у стаціонарі, то вся медична допомога для них має бути безоплатною в тій лікарні, яка має договір із НСЗУ. Зверніть увагу: всі необхідні ліки також повинні надаватися пацієнту безоплатно.

Лікування у стаціонарі здійснюється за пакетом “Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій”. Увесь обсяг послуг у ньому

01 Квітня 2024 10:57інформація

До уваги учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, членів сімей загиблих Захисників України

Згідно із Порядком та умовами забезпечення соціальної та професійної адаптації осіб, які звільняються або звільнені з військової служби, з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, членів сімей таких осіб, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України та постраждалих учасників Революції Гідності, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21.06.2017 № 432 (зі змінами), отримати професійну адаптацію можуть:

-  особи, які звільняються або звільнені з військової служби з числа ветеранів війни, члени їхніх сімей;

-  особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, члени їхніх сімей;

-  члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни;

 - члени сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України та постраждалих учасників Революції Гідності.

Пройти навчання можна в наступних закладах:

13 Березня 2024 10:11інформація

РЯТІВНИЙ ЗАСТОСУНОК: ЯК ЖІНКАМ ЗАХИСТИТИСЯ ВІД ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА

За статистикою, щороку в Україні приблизно 1,1 мільйона людей зазнають насильства, 90% з тих, хто звертається по допомогу, становлять жінки. Страх, стигма та відсутність інформації часто стають перепонами на шляху до пошуку допомоги.

Для підтримки жінок, що потерпають від домашнього насильства, Міністерство внутрішніх справ та Національна поліція України спільно з UNFPA в Україні розробили застосунок з прихованою кнопкою SOS. Цей застосунок, непримітний для кривдника, дозволяє швидко та непомітно звернутися по допомогу до поліції.

Перед використанням застосунку необхідно активувати доступ до геолокації та уникати його тестування без необхідності, аби уникнути штрафу за хибний виклик.

Детальніше про застосунок та інструкції щодо його використання можна знайти за посиланням: https://t.me/female_app_bot або написати на сторінку @Розірви

29 Лютого 2024 11:43інформація

Підписано меморандум про співпрацю та партнерство

28 лютого 2024 року відбулося підписання меморандуму про співпрацю та партнерство між управлінням соціального захисту населення Ніжинської районної державної адміністрації та Благодійною Організацією  «Благодійний Фонд «Рокада». 

Представники Чернігівського осередку Благодійної Організації «Благодійний Фонд «Рокада» Катерина Мацко та Анастасія Донська обговорили з начальником управління соціального захисту населення Ніжинської

27 Лютого 2024 15:25інформація

Інформація про допомогу для постраждалих осіб від фізичного, психологічного, сексуального та економічного насильства для надавачів послуг, працівників гуманітарних та громадських організацій, представників громад

 

«ГАРЯЧІ ЛІНІЇ» ТА ТЕЛЕФОНИ ДОВІРИ

  • «Гаряча лінія» з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей працює цілодобово (надаються інформаційні, психологічні та юридичні консультації): 1547 (дзвінки є безкоштовними зі стаціонарних та мобільних телефонів, анонімними та конфіденційними);
27 Лютого 2024 15:21інформація

Запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості

Життєстійкість – це вміння бути емоційно та ментально стабільним і продуктивним, навіть за кризових умов.

Це – вміння, отже його можна сформувати а розвинути, а також – навчити інших.

Програма життєстійкості регулюється 2-ма постановами Кабміну України: 

23 Лютого 2024 11:56інформація

До уваги внутрішньо переміщених осіб

Нещодавно Уряд прийняв постанову, якою вніс зміни у порядок призначення виплат на проживання для внутрішньо переміщених осіб. 

З 1 березня 2024 року виплати буде продовжено для більшості нинішніх отримувачів, які належать до найбільш вразливих категорій. Щоб підтримати їх ще на 6 місяців, виплати продовжуються автоматично для ВПО, які не мають можливості  працювати, а саме:

  • для пенсіонерів, у яких станом на 1 січня 2024 року  розмір пенсії  не перевищує 9 444 грн (чотири прожиткових
<<<1 - 11 з 232>>>