<<<1 - 11 з 164>>>


10 Лютого 2021 11:50До уваги

Лікарняні та декретні від Фонду отримали 2,6 млн працюючих за підсумками 2020 року

Фонд соціального страхування України направив 17,4 млрд гривень на фінансування лікарняних, ізоляції від COVID-19, допомог по вагітності та пологах для працюючих, які тимчасово втратили працездатність упродовж 2020 року. Це на 20,7% або майже 3 млрд гривень більше, ніж за підсумками 2019 року.

Матеріальне забезпечення від Фонду отримали 2,6 млн застрахованих осіб.   Фондом у повному обсязі профінансовано заяви-розрахунки, подані

10 Лютого 2021 11:47До уваги

Правління схвалило проект бюджету Фонду із видатками в 32,95 млрд грн

01 лютого під головуванням першого заступника Міністра соціальної політики, голови правління ФССУ Євгена Котика відбулося засідання правління Фонду соціального страхування України у режимі онлайн. На засіданні схвалено проект бюджету на 2021 рік із урахуванням здійснення Фондом страхових виплат медичним працівникам, які постраждали внаслідок профзахворювання на COVID-19, а також їх родинам.

06 Січня 2021 10:27До уваги

У разі самоізоляції або хвороби на COVID-19 ФССУ оплачує лікарняні, видані за спрощеною процедурою

У разі підтвердженого діагнозу COVID-19 або потреби в оплачуваній за кошти Фонду соціального страхування України самоізоляції під меднаглядом, відповідні лікарняні листки не потребують погодження із заввідділення або ЛКК для їх продовження на термін понад 10 днів.

Такі зміни внесено наказом МОЗ України від 11.11.2020 № 2593 «Про затвердження Змін до Порядку надання первинної медичної допомоги та Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян». Документ набув чинності 22.12.2020.

23 Грудня 2020 10:12До уваги

Неякісні медогляди зменшують працездатність працівників

За даними Фонду соціального страхування України упродовж 9 місяців 2020 року загальна кількість встановлених діагнозів професійних захворювань склала 3 695. Часто набуття професійного захворювання пов’язано із несвоєчасно вжитими заходами щодо оздоровлення працівників, усунення недосконалостей технологічно

23 Грудня 2020 10:07До відома

Щомісячні страхові виплати за листопад профінансовано у повному обсязі

Щомісяця потерпілі внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, зокрема у разі профхвороб на COVID-19, отримують від Фонду соціального страхування України страхові виплати, які компенсують втрачений заробіток залежно від ступеня стійкої втрати працездатності.

Виплати таких допомог здійснюються Фондом у наступному місяці за попередній. На сьогодні ФССУ завершив фінансування щомісячних страхових виплат за листопад, кошти перераховано вчасно та в повному обсязі для понад 200 тисяч осіб.

Загалом з січня по листопад 2020

23 Грудня 2020 10:04До відома

Фонд виплатив внутрішньо переміщеним особам 2,1 мільярда гривень

Сума страхових виплат, які протягом січня–листопада 2020 року Фонд соціального страхування України профінансував для внутрішньо переміщених осіб, які постраждали на виробництві, а також членів їх сімей, склала 2,1 млрд грн. Це на 133,5 млн грн, або 6,8% більше, ніж за той же період 2019 року.

Виплати отримували 47 667 внутрішньо переміщених осіб, потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань (членів їх сімей).

02 Грудня 2020 14:19До уваги

У Фонді відсутні затримки із фінансування лікарняних, оплата здійснюється вчасно та в повному обсязі

У зв’язку із заявою одного зі спікерів у програмі «Право на владу» на телеканалі «1+1» щодо затримок фінансування лікарняних українським працівникам офіційно заявляємо, що Фондом соціального страхування України здійснюється фінансування матеріального забезпечення, у тому числі допомог за листками непрацездатності і по вагітності та пологах, в оперативному режимі із випередженням встановлених законодавством термінів. На сьогоднішній день у Фонді відсутні затримки з фінансування за усіма статтями видатків.

Станом на 27.11.2020, ФССУ профінансував надання матеріального забезпечення за заявами-розрахунками, поданими роботодавцями по 23 листопада включно.

Нагадаємо, відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» робочі органи Фонду здійснюють фінансування страхувальників для виплати

02 Грудня 2020 14:15До уваги

Фонд направив 33,5 мільйона гривень на фінансування доглядів для потерпілих на виробництві, осіб з інвалідністю

Фонд соціального страхування України відновив фінансування медичних і соціальних послуг для потерпілих на виробництві, осіб з інвалідністю.

На здійснення спеціальних медичних, постійних сторонніх доглядів, побутового обслуговування, а також на додаткове харчування

19 Листопада 2020 16:41До уваги

Фонд профінансував одноразові допомоги трьом медикам, яким встановили інвалідність після профхвороби на COVID-19

Фонд соціального страхування України профінансував одноразові страхові виплати за кошти державного бюджету для трьох медичних працівників, яким було встановлено групу інвалідності, що настала внаслідок гострого професійного захворювання на COVID-19. Також для них призначено одноразові допомоги і щомісячні страхові виплати за кошти Фонду.

Сьогодні, 13 листопада, ФССУ профінансував:

• одноразову допомогу у розмірі 735 тисяч 700 гривень для лікаря-анестезіолога з Одещини,

13 Листопада 2020 15:17До відома

Підставою для страхових виплат медичним працівникам та членам їх сімей є акт розслідування захворювання

Фонд соціального страхування України реалізує державне завдання та активно здійснює соціальний захист застрахованих осіб, у тому числі медичних працівників, які постраждали внаслідок захворювання коронавірусною хворобою COVID-19 під час виконання професійних обов’язків.

Медичні працівники, які захворіли на гостру респіраторну хворобу COVID-19 під час виконання професійних обов’язків, або члени сімей таких медичних працівників у випадку їх смерті, мають право на страхові виплати, передбачені Законом України «Про загальнообов’язкове

13 Листопада 2020 15:14До уваги

Фонд рекомендує роботодавцям подавати заяви на оплату лікарняних дистанційно

З метою протидії поширенню коронавірусної інфекції та вжиття заходів щодо упередження розповсюдження COVID-19 Фонд соціального страхування України наполегливо рекомендує страхувальникам (роботодавцям) на час карантину надавати перевагу дистанційній формі подачі документів до Фонду.

Охоплення електронним документообігом по заявах-розрахунках, на підставі яких ФССУ здійснює фінансування матеріального забезпечення, на сьогодні сягає вже понад 80%.

Для подання до Фонду соціального страхування електронних документів, зокрема, заяв-розрахунків на

<<<1 - 11 з 164>>>