<<<1 - 11 з 3662>>>


14 Березня 2021 14:53

У Чернігівській області виявлено 194 нових випадків COVID-19

За даними Управління охорони здоров'я Чернігівської ОДА станом на 14 березня в області зафіксовано 194 нових випадки COVID-19. У Чернігові виявлено 88 нових випадків, у Прилуках - один, у Носівському районі - 29, у Чернігівському - 17, у Бобровицькому та Городнянському - по 15, у Козелецькому - 9, у Прилуцькому - 8, у Ріпкинському - 6, у Бахмацькому - 4, у Куликівському - два. З них 21 хворий госпіталізований.

На жаль, зафіксовано один летальний випадок. З підтвердженим діагнозом COVID-19 у Чернігові померла 81-річна жінка. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлої.

За минулу добу одужання підтвердилося ще у 67 мешканців Чернігівської області, які мали підтверджений

11 Березня 2021 16:04

12-13 березня на Чернігівщині очікується сніжна погода

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області попереджає водіїв про погіршення погодних умов, яке вплине на обстановку на автошляхах області.  За прогнозом Укргідрометцентру, 12 березня по Чернігівській області вдень та 13 березня уночі очікується мокрий сніг. Вітер 7-12 м/с. Температура: 12 березня уночі -8...-10, вдень -1...+1; 13 березня уночі -2...-4, вдень +4...+6. Можливе утворення ожеледиці на покритті автомобільних доріг. 

На час негоди дорожнє господарство області знаходиться

11 Березня 2021 12:43

Оперативність, злагодженість, ефективність. Саме за таким принципом працюють мобільні бригади, які вакцинують громадян від коронавірусної інфекції

Тривають навчання співробітників мобільних бригад, які здійснюють щеплення від COVID-19. Зокрема, під час другого дня навчань, що проходять на базі КНП «Чернігівська обласна лікарня», медики КНП «Чернігівська міська лікарня №1» та КНП «Корюківський центр ПМСД» дізналися про аспекти поводження з вакциною та нюансами її введення. Також вони прослухали лекційний матеріал, який стосується розвитку пандемії коронавірусної інфекції та її вплив на загальне здоров’я громадян.

Один із лекторів-тренерів, завідувач загальносоматичного відділення з ліжками інтенсивної терапії КНП «Чернігівська обласна лікарня» Ігор Кузін, зокрема,

11 Березня 2021 10:17

МОЗ дозволив до використання в Україні ще одну вакцину проти COVID-19

Міністерство охорони здоров'я України зареєструвало вакцину CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech Ltd. Про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров'я України Ігор Іващенко. 

«Це рішення ухвалив МОЗ на основі вивчення реєстраційних посвідчень, матеріалів про клінічні дослідження щодо безпеки й ефективності та аналізу користь/ризик», – сказав Ігор Іващенко. 

Нагадаємо, це вже третя вакцина, яка дозволена в Україні для екстреного застосування. Раніше були зареєстровані AstraZeneca (Covishield) та Pfizer/BioNTech.

Зазначимо, що в Україні діє спрощена процедура реєстрації вакцин проти COVID-19, що передбачає реєстрацію протягом 5 робочих днів. 

11 Березня 2021 09:14

Кирило Тимошенко: «Велика реставрація» вже почалася, ми повинні відновити культурну спадщину України

В рамках проєкту "Велика реставрація" планується відбудувати, реставрувати та відремонтувати близько 150 культурних пам'яток за три наступні роки.

Про це під час форуму "Україна 30. Культура. Медіа. Туризм" повідомив заступник голови Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко.

Він також повідомив, що до переліку об'єктів будуть включені ті, які перебувають не лише на балансі Міністерства культури та інформаційної політики, а й на балансі інших міністерств, відомств та місцевого самоврядування.

Кирило

11 Березня 2021 08:52

Прем’єр-міністр доручив опрацювати питання розширення кола отримувачів житлово-комунальних субсидій

Під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулася нарада щодо стану розрахунків населення за житлово-комунальні послуги. Учасники наради обговорили шляхи та пропозиції стосовно врегулювання ситуації із заборгованістю за ЖКП.

У нараді взяли участь Міністр соціальної політики Марина Лазебна, в. о. Міністра енергетики Юрій Вітренко, представники Міністерства фінансів і Міністерства розвитку громад та територій, керівництво НАК

10 Березня 2021 14:32

Кирило Тимошенко: На «Велику реставрацію» виділено рекордні 2 млрд гривень

На програму відновлення об’єктів культурної спадщини «Велика реставрація» виділено рекордну суму в історії України - 2 млрд гривень. На деяких об’єктах роботи вже почалися і їхні темпи будуть зростати. Про це у своєму виступі на Всеукраїнському форумі «Україна 30.Культура. Медіа. Туризм» заявив заступник голови офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко.

– Президент прийняв рішення про відкриття нової програми в рамках «Великого будівництва», яка називається «Велика реставрація». Це програма відбудови та реставрації об’єктів культурної спадщини - театрів, замків, музеїв, фортець і т.д. Ще на початку минулого року ми замислювались, про те, що в країні багато таких об’єктів, які продовжують

10 Березня 2021 09:41

Побічна реакція на вакцину чи імунна відповідь організму?

Все більшої популярності в ЗМІ набуває тема вакцинації. Окрім роз’яснень фахівців, медиків і науковців, реальних відгуків тих, хто вже отримав щеплення, є і велика пропаганда «диванних експертів». Та попри вигадані історії та відверті фейки, вакцинація триває.

Наразі в області 506 громадян захистили себе від небезпечного вірусу вакциною Covishield/AstraZeneca.

Нагадаємо, щеплення проводиться безкоштовно та добровільно. Під час першої хвилі планувалось вакцинувати медичних працівників, які надають допомогу хворим на ковід,

09 Березня 2021 16:59

У Чернігівській області виявлено 50 нових випадків COVID-19

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА, станом на 9 березня в області зафіксовано 50 нових випадків COVID-19.

ПЛР-дослідження підтвердило захворювання 32 чернігівців, дев’яти ніжинців, одного прилучанина, стількох же мешканців Городнянського і Козелецького районів. По три інфікованих виявили у Менському районі та Чернігівському. З них 11 осіб на госпіталізації.

На жаль, маємо ще два летальні випадки. Від ускладнень спричинених вірусом COVID-19 померли двоє чернігівців, 76-річний чоловік та 91-річна

09 Березня 2021 14:57

Українські телеканали мають рекламувати нашу державу у світі-Президент

Українські телеканали мають збільшувати обсяги якісного контенту, який сприятиме створенню позитивного іміджу України у світі. Про це заявив Президент Володимир Зеленський у межах Всеукраїнського форуму «Україна 30. Культура, медіа, туризм» у Києві.

Глава держави зазначив, що сьогодні українські медіагрупи не приділяють достатньо уваги трансляції якісного контенту для закордонних глядачів.

«Я зустрічався з керівниками українських телевізійних груп. Ми домовлялися, що будемо поширювати українську інформацію про Україну. Є перші кроки. Я вважаю, вони дуже слабкі», – сказав Президент.

Володимир Зеленський зазначив, що українське телебачення, зокрема Суспільне, має виробляти контент для

09 Березня 2021 14:52

Вакцина - єдиний надійний захист від COVID-19

Вже понад два тижні на Чернігівщині триває процес вакцинації проти коронавірусної хвороби. Нагадаємо: протягом першого етапу щеплення в Україні під вакцинацію підлягають, зокрема, медики, які працюють із хворими на COVID-19, співробітники екстреної медичної допомоги, працівники лабораторних центрів, що мають справу із матеріалами, спрямованих від ковідних пацієнтів.

6 березня вакцинацію проводили на базі КНП «Чернігівський районний центр ПМСД». За словами заступниці генерального директора закладу Оксани Логвинчук, цього дня вакцинували співробітників КНП «Чернігівська центральна районна лікарня» та публічних осіб, що виявили бажання вдатися до щеплення.

«В лікарні розташоване

<<<1 - 11 з 3662>>>