back

На Чернігівщині проходить ІІ Всеукраїнський конкурс „Кращий державний службовець”

08 травня 2009

Постановою Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2007 року № 1152 започатковано проведення щорічного Всеукраїнського конкурсу „Кращий державний службовець” та затверджено Порядок проведення цього конкурсу. Метою проведення Конкурсу є виявлення та заохочення найбільш професійно підготовлених державних службовців, які успішно та ініціативно виконують службові обов’язки, мають організаторські здібності, що ґрунтуються на сучасних знаннях.

Проведення Конкурсу здійснюється в три етапи, переможці будуть визначені у двох номінаціях: “Кращий керівник” та “Кращий фахівець”.

В Чернігівській області участь в першому турі Конкурсу, який проводився на рівні обласної та районних державних адміністрацій, взяли 337 державних службовців. З них 138 в номінації „Кращий керівник” та 199 в номінації „Кращий фахівець”. Учасники проходили комплексне тестування на знання Конституції України, законодавства про державну службу, специфіки функціональних повноважень державного органу, вирішували практичні завдання щодо уміння складати діловий документ і користуватися компютером.

Організаційний комітет Ріпкинської райдержадміністрації за підсумками виконання завдань Конкурсу визнав переможцями І туру Всеукраїнського конкурсу „Кращий державний службовець” в номінації “Кращий керівник” - Руденка В.О., начальника відділу у справах сім’ї, молоді та спорту РДА, в номінації “Кращий спеціаліст” – Савенка В.А., головного спеціаліста з контролю загального відділу апарату РДА.

За результатами першого туру до організаційного комітету з проведення другого туру Конкурсу в області направлені матеріали щодо підсумків та визначених переможців.

Попереду другий тур, який передбачає співбесіду з питань державного управління, і виконання практичного завдання з питань службової етики і етикету, участь в засіданнях круглих столів.

Визначення переможців другого туру відбудеться в червні 2009 року до Дня державної служби . А двоє кращих учасників (керівник і фахівець) візьмуть участь в третьому етапі, який відбудеться у вересні – жовтні в Києві.

Побажаємо конкурсантам успіху.

Організаційний комітет І туру Всеукраїнського конкурсу „Кращий державний службовець” Ріпкинської РДА