back

Регіональна конкурсна комісія з оцінки проєктів, які будуть реалізовуватися коштом ДФРР в Чернігівській області, визначилася з переліком на 2021 рік

15 січня 2021

У четвер, 14 січня відбулося засідання регіональної конкурсної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися коштом ДФРР.

До складу комісії увійшли представники органів влади, громадськості та експертів. Проводив засідання перший заступник голови ОДА Віталій Загайний.

Комісія обговорила підсумки конкурсу інвестиційних програм та проєктів, які можуть здійснюватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2021 році. А також розглянула етапи проведення конкурсу проєктів у 2022 році.

— У 2021 році для Чернігівської області на реалізацію проєктів передбачено 84,7 млн грн. Вважаю, що головним завданням сьогодні є визначити якісні проєкти та максимально ефективно використати гроші державного бюджету. У 2020 році область отримала 92,7 млн грн на реалізацію 13 проєктів з Державного фонду регіонального розвитку. За підсумками року Чернігівщина увійшла у п’ятірку лідерів за станом використання фінансів та реалізацією проєктів, — зазначив Віталій Загайний.

Перший заступник підкреслив, що розробникам проєктів необхідно вдосконалювати якість заявок та технічного обґрунтування, а самі ініціативи спрямовувати на розвиток економічного потенціалу територій, розв'язання комплексних проблем та підвищення спроможності громад.

Начальник управління реального сектору економіки Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА Юрій Сухомлин повідомив, що комісія розглянула 158 проєктів та зауважив, що основним фільтром оцінки проєктів є Мінрегіон. Члени комісії відмітили покращення якості підготовки проєктів та одноголосно затвердили рейтинговий список.

Пропозиції щодо переліку проєктів, які у 2021 році будуть реалізовані коштом ДФРР, необхідно подати Мінрегіону до 15 січня. Комісія спочатку затвердила перелік перехідних проєктів. Це незавершені проєкти 2020 року:
- Григорівська загальноосвітня школа I—III ступеня на 11 класів у селі Григорівка Бахмацького району — продовження будівництва;
- пам’ятка архітектури місцевого значення — будівля Обласного комунального концертно-видовищного підприємства “Чернігівський обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм” — продовження реставрації.

10% коштів ДФРР мають бути виділені на розвиток спортивної інфраструктури в регіоні. Відповідно до загального рейтингового списку до "спортивних" проєктів були включені:
• Капітальний ремонт 400-метрового легкоатлетичного стадіону (бігових доріжок, секторів)  КПНЗ «ДЮСШ» Носівської міської ради у м. Носівка;
• Капітальний ремонт стадіону "Колос" по вул. Б. Хмельницького, 3а в м. Борзна, Чернігівської області.

Також комісія прийняла рішення включити до переліку проєктів чотири проєкти, які стосуються об'єктів культурної та соціальної сфери:
• Реставрація пам’ятки архітектури місцевого значення будівлі «Кінотеатр ім. Щорса» з пристосуванням під Хаб соціального партнерства та інституційного розвитку комунальної установи «Чернігівський обласний молодіжний центр» Чернігівської обласної ради.
• Реконструкція будівлі хірургічного корпусу КЛПЗ «Чернігівська обласна лікарня» в м. Чернігів, вул. Волковича, 25 (відділення отоларингологічне)
• Реконструкція будівлі Кіптівської ЗОШ І-ІІ ст. під дошкільний навчальний заклад в с.Кіпті Козелецького району Чернігівської обл.
• Капітальний ремонт будівлі гімназії імені Васильченка Ічнянської міської ради із запровадженням комплексних заходів з теплореновації за адресою: вул. Б. Хмельницького, 6, м. Ічня Чернігівської області з виділенням черговості будівництва: І-ша черга капітальний ремонт будівлі та даху; ІІ-га черга капітальний ремонт фасаду.

За рішенням комісії з 14 січня до 28 лютого триватиме конкурс проєктів, що можуть фінансуватися за кошти ДФРР у 2022 році. Також були затверджені технічні завдання для розробників проєктів. Ознайомитися з умовами конкурсу можна за посиланням.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації