back

До уваги подорожуючих: Росія та Білорусь увійшли до списку країн "червоної" зони

11 січня 2021

Під час карантинних обмежень пропуск осіб з-за кордону здійснюється в залежності від того, наскільки поширене захворювання COVID-19 в країні вибуття. Міністерство охорони здоров’я України на підставі аналізу статистичних даних формує перелік країн, які за показниками захворюваності на COVID-19 віднесено до "червоної" та "зеленої" зон.

Державна прикордонна служба отримує від МОЗ актуальні списки країн "червоної" та "зеленої" зон за показниками захворюваності на COVID-19 і враховує їх під час пропуску людей з-за кордону.

Так, станом на 11 січня 2021 року Росія та Білорусь увійшли до списку країн із значним поширенням захворювання COVID-19 у цих країнах, тобто увійшли до списку країн «червоної» зони.

Тож, при плануванні подорожей до Російської Федерації та Республіки Білорусь, необхідно врахувати особливості перетину кордону України прибуваючи з країн, які входять до списку країн «червоної» зони.

Зокрема, відповідно до правил, затверджених Кабінетом Міністрів України:
- при перетині державного кордону України необхідно встановити мобільний додаток на телефон чи інший пристрій «Вдома» та пройти самоізоляцію за місцем проживання.

Також передбачена процедура здачі ПРЛ-тесту після перетину державного кордону для скасування самоізоляції;
- самоізоляція не розповсюджуються на осіб, які мають негативні результати ПРЛ тестів «COVID-19», зроблені не більше 48 годин до перетину кордону з Україною;
- у разі неможливості встановлення додатку «Вдома» (іноземці та громадяни України) підлягають ізоляції в спеціальних закладах охорони здоров’я на 14 діб;

ВАЖЛИВО: обов’язковою умовою для в’їзду всіх іноземців в Україну є наявність страхового полісу, який покриває витрати, пов’язані з «COVID».

 

За інф. пресслужби Чернігівського прикордонного загону