back

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко провів нараду щодо актуальних питань життєдіяльності області

02 вересня 2020

У середу, 2 вересня, Андрій Прокопенко провів нараду щодо актуальних питань життєдіяльності області. У ній взяли участь перший заступник голови ОДА Віталій Загайний, заступники голови Олександр Савченко та Андрій Подорван, керівник апарату ОДА Наталія Мужикова, керівники профільних департаментів.

 

Одним з основних питань порядку денного – хід реалізації Програми Президента “Велике будівництво” на Чернігівщині. Учасники наради обговорили стан реалізації основних проєктів та відповідність термінів виконання запланованому графіку робіт.

 

Одним із компонентів програми «Велике будівництво» є проєкт Президента «Emergency», в рамках якого в області проводяться роботи з модернізації приймальних відділень всіх дев’яти опорних лікарень області. Вже ведуться роботи на шести об’єктах і найближчим часом почнуться на сьомому, в Бахмачі.

 

 

В Чернігівській області у 2020 році ремонтується та відновлюється значна кількість доріг. Для збереження автошляхів у нормальному стані та забезпечення безпеки руху на дорогах області працює габаритно-ваговий контроль. Два комплекси габаритно-вагового контролю вже працюють в області. Найближчим часом має запрацювати третій пересувний комплекс.

 

Також учасники наради обговорили питання забезпечення якісною водою жителів Куликівської громади. Андрій Прокопенко поставив завдання активізувати взаємодію з центральними органами влади щодо виділення коштів на проведення водогону в селищі Куликівка.

 

 

В ході наради обговорили питання, що стосуються реконструкції культурних та спортивних об’єктів. Зокрема йшлося про реконструкцію спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу “Юність” у м.Чернігів та концепцію музею імені Андрія Ярмоленка та питання впорядкування прилеглої території.  

 

А також проведення реставраційних робіт у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм та вдосконалення візуальних рішень по підсвітці, а також влаштування місця для розміщення реклами репертуару філармонії.

 

Андрій Прокопенко підкреслив, що Чернігівська область вже увійшла в другу хвилю пандемії Covid-19 і необхідно тримати на контролі забезпечення лікарень «другої хвилі». На сьогодні до  лікарень другої хвилі, які приймають на госпіталізацію пацієнтів із важким перебігом захворювання, включено ще дві лікарні: Бобровицьку центральну районну лікарню  та Чернігівську міську лікарню №3.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації