back

У ЧЕРНІГІВСЬКІЙ ОДА ВІДБУЛОСЯ НАГОРОДЖЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ РЕГІОНАЛЬНОГО ВІДБОРУ «ОРДЕНУ СВЯТОГО ПАНТЕЛЕЙМОНА»

13 серпня 2020

У четвер, 13 серпня, у Чернігівській ОДА вручили дипломи переможцям обласного відбору на нагородження Орденом святого Пантелеймона. Участь у заході взяли голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко, народний депутат України Валерій Зуб, члени Чернігівської Регіональної ради «Ордену святого Пантелеймона».

 

Громадська відзнака започаткована у 2017 році та присуджується людям, небайдужим до чужого болю і проблем, для кого допомога ближньому — спосіб життя, а не просто професійний обов’язок.

 

З вітальним словом до учасників урочистостей звернувся Андрій Прокопенко та вручив почесні нагороди переможцям.

 

 Ваш внесок у розвиток медицини в області визнали як колеги – професійні медики, так і ваші пацієнти та громадськість в цілому. Адже на якій би ділянці охорони здоров’я ви не працювали, робите це гідно, професійно, відповідально, — сказав голова ОДА. І додав, що в державі триває реформування системи охорони здоров’я. Андрій Прокопенко зазначив, що один з наймасштабніших проєктів — президентська програма EMERGENCY. За нею не просто буде реконструйовано приймальні відділення в дев’яти лікарнях області, а й оснащено їх сучасним медичним обладнанням вартістю понад 100 мільйонів гривень.

 

Валерій Зуб у своєму виступі підкреслив важливість цієї нагороди, розповів про конкурсний відбір та умови участі у ньому. Народний депутат подякував членам Регіональної ради за співпрацю та вручив подяки народного депутата України переможцям відбору.

 

– Обирали для нагородження найповажніших, проте усі подані кандидатури заслуговують цієї нагороди. І це підтвердили люди, які цього року вперше мали змогу запропонувати і підтримати кандидатів, – наголосив Валерій Зуб.

 

Переможцями обласного відбору громадської відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден святого Пантелеймона» стали:

 

- у номінації «Найкращий лікар» – Олександр Хіняєв, лікар ультразвукової діагностики та лікар-уролог КНП «Носівська центральна районна лікарня імені Ф.Я. Примака»,

 

- у номінації «Новатор охорони здоров’я» – Василь Шевчик, лікар офтальмолог, засновник та керівник мережі клінік «Мікрохірургія ока Василя Шевчика»

 

- у номінації «Взірець служіння суспільству» – Наталія Романова, заступниця голови Чернігівської ОДА,

 

- у номінації «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я» – Валентина Хуторненко, директорка ГО «Дитячий благодійний фонд».

 

Відзнаку для молоді у номінації «За наукові розробки в медицині» отримав Михайло Колотило, лікар-кардіолог поліклінічного відділення КНП «Ніжинська центральна районна лікарня».

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації