back

НА ЧЕРНІГІВЩИНІ ТРИВАЄ МАСШТАБНЕ ОНОВЛЕННЯ ДОРІГ В РАМКАХ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОГРАМИ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ «ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО»

10 серпня 2020

У Ріпкинському районі наразі йдуть ремонтні роботи одразу на двох ділянках. Перша - у селі Нові Яриловичі (км 217 - 222), протяжністю 5 км. Там вже влаштували 3,8 км фінішного шару щебенево-мастикового асфальтобетону. Також зараз ремонтують міст через річку Немильня, найближчим часом проведуть роботи з гідроізоляції об'єкта.

 

Друга ділянка дороги М-01, що зараз ремонтується, проходить через смт Ріпки (км 192 – 199). Її протяжність – 7 км. Тут влаштовують вирівнюючий шар нового покриття, наразі вже є 3,2 км. Щоб забезпечити його витривалість, у місцях утворення колійності попередньо провели роботи з укріплення основи дорожнього одягу.

 

Окрім проїзної частини, тут передбачений ремонт покриття і на майданчику для відстою транспортних засобів, що знаходиться під Ріпками. Він слугує для перепочинку водіїв, щоб відстоятися у період негоди чи спеку та коли діє обмеження руху для великоваговиків. Це покращить умови роботи й майданчику з габаритно-вагового контролю, який також там розташований.

 

Всього цьогоріч у Ріпкинському районі у напрямку до КПП «Нові Яриловичі» буде відреставровано 12 км міжнародної траси. За попередні два роки від об'їзної Чернігова у «гомельському» напрямку відремонтовано 48 км.

 

Водночас у Козелецькому районі на автомобільній дорозі М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі вже розпочаті роботи в рамках проєкту капітального ремонту 80-кілометрової ділянки Київ - Кіпті. На 89-95-му кілометрах траси між селами Кіпті та Лемеші зараз йдуть роботи з фрезерування старого шару асфальтобетону. Протяжність ремонтованої ділянки по території Чернігівської області – 38 кілометрів.

 

За амбітним планом у 2020 році у Чернігівській області планується ремонт понад 300 км доріг державного і місцевого значення. Для порівняння: у 2019 році відремонтовано близько 70 км доріг, а у 2018 році – близько 112 км.

 

 

 

За інформацією Служби автомобільних доріг
у Чернігівській області