back

Людмила Позняк оглянула гуртожиток у Ріпках

06 серпня 2020

Голова Ріпкинської РДА Людмила Позняк сьогодні, 6 серпня, навідалася до гуртожитку в смт Ріпки на вул. Попудренка, 14, щоб особисто оглянути умови життя людей та обговорити можливі шляхи вирішення питання реконструкції.

Під час зустрічі жильці показали, в яких умовах мешкають, і з якими проблемами вони щоденно стикаються. У ході огляду приміщень та кімнат керівниця РДА зауважила, що селищна рада залишила людей жити в нелюдських умовах.  

-  Необхідно ретельно вивчити це питання, адже воно не може вирішитися вже не один рік. Всі необхідні документи стосовно гуртожитку Ріпкинська селищна рада надасть,  - зазначила Людмила Позняк під час спілкування із жителями гуртожитку.

Ріпкинська селищна рада та КП "Ріпкинська ЖЕД" взяли на себе зобов'язання в найближчий час відремонтувати пошкоджену підлогу на кухні гуртожитку.

Приміщення, площею 1259,15 квадратних метрів, збудоване у 1974 році, перейшло у комунальну власність Ріпкинської селищної ради від Київського індустріального технікуму. У перспективі – створення із сорока існуючих кімнат 22 однокімнатні квартири для учасників АТО та молодих спеціалістів.

 

У 2016 році за кошти Державного фонду регіонального розвитку, а це - 941, 76 тисячі гривень, та кошти бюджету Ріпкинської селищної ради (74,195 тисячі гривень), за проєктом «Капітальний ремонт покрівлі гуртожитку по вул. Попудренка, 14, смт Ріпки, Чернігівської області», замовником якого була Ріпкинська селищна рада, відремонтовано дах цього гуртожитку. 

Проєкт "Реконструкція гуртожитку під багатоквартирний житловий будинок за адресою: смт Ріпки, вул. Попудренка, 14  Ріпкинського району Чернігівської області" має експертний висновок та включено до Програми економічного і соціального розвитку Ріпкинського району на 2020 рік.  Кошторисна вартість об'єкта -12,8 мільйона гривень, розрахований реалізуватись протягом 2020-2022 років.

На початку лютого 2020 роуц райдержадміністрація надіслала цей проєкт Чернігівській ОДА для подальшого подання комісії Мінфіну nepeліку першочергових проєктів, які доцільно фінансувати у 2020 році за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Проєкт реконструкції цього гуртожитку було включено до переліку, але комісія Мінфіну його не підтримала.

Голова РДА Людмила Позняк також поспілкувалася із жителями сусідніх будинків, які порушували питання благоустрою прибудинкових територій, будівництва дорожнього покриття між будинками, ремонту дитячого майданчика. 

 

 

 

Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації