back

Людмила Позняк оглянула гідротехнічні споруди у Великовіській громаді

11 серпня 2020

Голова Ріпкинської РДА Людмила Позняк сьогодні, 11 серпня, з робочим візитом відвідала Великовіську сільську раду.

Головне питання – виконання доручення голови Чернігівської ОДА Андрія Прокопенка, за підсумками наради з головами районних державних адміністрацій 4 липня 2020 року з питань забезпечення життєдіяльності регіонів, щодо передачі об’єктів інженерної інфраструктури меліоративних систем, що знаходяться на території ради та на балансі водогосподарських організацій у комунальну власність громад для використання їх у разі потреби сільської ради.

Під час зустрічі обговорили наявні на території гідротехнічні споруди, меліоративні системи, можливості та проблеми, які виникають під час експлуатації цих об'єктів.

– Тільки на сесії приймаються всі важливі для громади рішення. Порядок взяття на облік безхазяйного майна - процес  доволі тривалий, – зазначила Людмила Позняк. 

 
За словами Григорія Климухи, провідного інженера з використання водних ресурсів Чернігівської експлуатаційної дільниці Деснянського басейнового управління водних ресурсів, на теріторії Великовіської сільської ради знаходиться 51,66 кілометра осушувальних систем "Південний Замглай" та 10,99 кілометра осушувальних систем "Велика Вісь".

Голова райдержадміністрації Людмила Позняк разом із керівником апарату РДА Тетяною Кухаренко, великовіським сільським головою Іриною Костирко та представником Деснянського басейнового управління водних ресурсів Григорієм Климухою обстежила один із каналів Великої Вісі  - канал МК-II.

Води в каналі немає, гідротехнічна споруда вже давно необслуговується, замулена та знаходиться в занедбаному стані.

Питання передачі у такому стані меліоративних систем та об’єктів інженерної інфраструктури у комунальну власність  рад необхідно ретельно опрацювати. По кожній громаді ситуацію зі спорудами та системами потрібно аналізувати окремо, враховуючи всі питання водозабезпечення. Сільські та селищні ради повинні чітко визначитись, які споруди необхідні у господарстві для нормальної життєдіяльності громади, – підсумувала Людмила Позняк.

 
 
 

 

 

Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації