back

Сьомий фестиваль «Чілдрен Кінофест» відбудеться онлайн

14 травня 2020

Щорічний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» цього року відбудеться з 29 травня по 7 червня. Як і завжди, фільми можна буде переглянути безкоштовно. Але не відвідуючи кінотеатри — онлайн на офіційному сайті фестивалю, де потрібно попередньо зареєструватися.

Покази конкурсної програми, до якої увійшло сім стрічок (відібрані на найбільших європейських кінофорумах) для аудиторії віком від 4 років, триватимуть протягом 7 днів. Переможця обере аудиторія шляхом онлайн-голосування.

Фільм-ретроспектива та роботи фіналістів конкурсу дитячих короткометражок, що входять до складу позаконкурсної програми, будуть доступні для перегляду як спецподії за розкладом упродовж одного дня. Автор найкращої короткометражки (на думку глядацької аудиторії) отримає грошове заохочення — 10 тисяч гривень.

До речі, поза конкурсом юні глядачі продовжать знайомитися з історією кінематографа. Попередніми роками ця секція представила ретроспективи першовідкривачів зі світу кіно: Чарлі Чапліна, Бастера Кітона, Лотти Райнігер, Жоржа Мельєса та братів Люм’єр.

Організатор фестивалю — компанія «Артхаус Трафік» за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Дитячого фонду ООН UNICEF.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації