back

В Україні діють заходи щодо недопущення появи та поширенню коронавірусу

02 березня 2020

Для запобігання занесення на територію України вірусу COVID-19, у пунктах пропуску, в аеропортах країни та на лінії розмежування в районі проведення операції Об’єднаних сил та на адмінмежі з окупованим Кримом  – продовжується проведення температурного скринінгу.  За повідомленням МОЗ, за 3 доби перевірено більше 160 тисяч людей. До перевірки залучені працівники Державної прикордонної служби та медичні працівники. У випадку виявлення ознак гострих вірусних захворювань у людини проводяться додаткові дослідження.

29 лютого в евакуйованих із Уханю людей, які перебувають на обсервації в санаторії «Нові Санжари», вдруге взяли забір аналізів для дослідження на коронавірус. Так як і в перший раз, тестування не виявило в жодного з людей, які перебувають на обсервації, захворювання, викликаного новим коронавірусом, і в жодного на сьогоднішній день немає ознак гострих вірусних захворювань.

Починаючи з 28 лютого по всій всій Україні у визначених медичних закладах почались навчання на випадок фіксації нового коронавірусу. Вже відбулись навчання у Києві в Олександрівській лікарні та в Луцьку. У них взяли участь медики, рятувальники, представники поліції та органів місцевої влади. 

Медична система готова до випадку фіксації захворювання, викликаного новим коронавірусом. В Україні є близько 12 тисяч ліжок в інфекційних стаціонарах, близько 2 тисяч лікарів-інфекціоністів, 5 тисяч медичного персоналу, який працює в інфекційних лікарнях, та інфекційні бокси.

Нагадуємо, що в Україні станом на 1 березня немає жодного зафіксованого випадку COVID-19.

Для запобігання виникнення вірусних захворювань слід дотримуватись стандартних рекомендацій:

  • Часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;
  • Під час чхання та кашлю прикривайте рот і ніс паперовою серветкою;
  • Уникайте тісного контакту з хворими;
  • Якщо з’явився кашель та підвищилась температура, якнайшвидше зверніться до лікаря;
  • Не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації