back

З Ріпкинщини минулоріч усиновлені 5 дітей

13 лютого 2020

Як повідомляє Служба у справах дітей Ріпкинської РДА, з 66 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на обліку Служби, 61 дитина охоплена сімейними формами виховання — знаходиться під опікою та піклуванням, у прийомних сім'ях та дитячих будинках сімейного типу.

У 2019 році з Ріпкинщини п'ятеро дітей до 5 років, позбавлених батьківського піклування, усиновлені. Всі усиновлювачі - громадяни України.

Також у Ріпкинському районі сформована база кандидатів в усиновлювачі. У 2019 році 1 подружня пара, кандидати в усиновлювачі, стали батьками для дитини, позбавленої батьківського піклування. І вже у січні цього року ще одне таке подружжя усиновило малюка.

Щоб створити для дітей-сиріт чи позбавлених батьківського родинний затишок, наразі ще одна подружня пара — потенційні кандидати в усиновлювачі, проходить обов’язкове навчання в обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. На тренінгових заняттях учасники можуть проаналізувати індивідуальні та сімейні ресурси, оцінити свій виховний потенціал і готовність прийняти у свою родину дитину.

Довідково. Кожен, хто бажає усиновити дитину, має звернутися з письмовою заявою до служби у справах дітей за місцем свого проживання. Детальніше про процедуру за посиланням.

Контакти Служби у справах дітей Ріпкинської РДА: вул. Святомиколаївська, 85, смт Ріпки, кабінет: № 110, (04641) 2-13-37.

 

Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації