back

У пам’яті людській навіки: вшанували загиблих воїнів-афганців

11 лютого 2020

До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, який в Україні відзначається щорічно 15 лютого, проводиться комплекс заходів зі вшанування учасників бойових дій на території інших держав та членів сімей загиблих. На Ріпкинщині традиційно напередодні проводяться об'їзди по кладовищах та покладання квітів на могили загиблих військовослужбовців, відвідування матері загиблого "афганця" Віталія Савенка.

Сьогодні, 11 лютого, голова районної державної адміністрації Геннадій Поляк, разом з головою районної ради Романом Шупелем, головою Ріпкинського районного відділення Чернігівського обласного відділення Української Спілки ветеранів Афганістану Олександром Зогим, ріпкинським селищним головою Сергієм Гарусом,  військовим комісаром Ріпкинського РТЦК та СП Романом Кулішем та громадськістю побували на кладовищах в Ріпках.

- Ми завжди маємо пам’ятати тих, хто не повернувся з війни. Дякую вам за гідне виховання сина-Героя, за його патріотизм, героїзм, самовідданість та любов до країни, - зазначив голова РДА Геннадій Поляк, звертаючись до матері загиблого воїна-"афганця"  Анатолія Жовтка Надії Яківни. Керівник району побажав їй міцного здоров’я, мирного неба, добра, благополуччя та довгих років життя.

Вони поклали квіти та гірлянди на могили воїнів-"афганців" Анатолія Жовтка та Віктора Гайдая, а також на могилу загиблих воїнів, та учасників АТО Дмитра Шелупця та Дмитра Куриленка.

Присутні схилили голови перед світлою пам’яттю полеглих та  вшанували їх хвилиною мовчання.

Цього дня директор Ріпкинського районного Центру дитячої та юнацьокої творчості  Тетяна Лях разом з головою Ріпкинського районного відділення Чернігівського обласного відділення Української Спілки ветеранів Афганістану Олександром Зогим, представниками громадськості та депутатами Мохначівської сільської ради поклали гірлянду на могилу загиблого воїна-"афганця" Анатолія Леоненка в селі Галків та вшанували пам’ять героя хвилиною мовчання.

Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації