back

На Ріпкинщині вшанували п’яті роковини загибелі Дмитра Шелупця

11 лютого 2020

Сьогодні минуло п'ять років з дня трагічної загибелі нашого земляка, старшого солдата, водія-електрика 2-го зведеного польового гвардійського вузла зв’язку Генерального штабу Збройних Сил України Дмитра Шелупця, життя якого обірвалося під час бою поблизу Дебальцевого.

У день роковин до могили полеглого військового на кладовище в Ріпках прийшли  голова райдержадміністрації Геннадій Поляк, голова районної ради Роман Шупель, ріпкинський селищний голова Сергій Гарус, військовий комісар Ріпкинського РТЦК та СП Роман Куліш, мати Дмитра Наталія Володимирівна, представники громадськості та учнівська молодь.

- Допоки серця палають, Герої не вмирають... Тож нехай у серцях усіх ріпкинців завжди пломенітиме згадка про Героя, який віддав за нас з вами життя. Вічна йому слава!  - зазначив голова РДА Геннадій Поляк.

Голова РДА висловив глибокі співчуття матері Дмитра Наталії Володимирівні. - Наш святий обов’язок – зробити все, щоб таке більше ніколи не повторилось, щоб Герої не відлітали на небеса передчасно, а  мирно й щасливо жили і працювали на радість рідним та близьким.

Присутні вшанували пам'ять новітнього українського Героя хвилиною мовчання та поклали квіти на його могилу .

Народився Шелупець Дмитро Вікторович 4 лютого 1989 року в Ріпках. Закінчив Ріпкинську загальноосвітню школу № 2 (2007) та Чернігівський професійний будівельний ліцей № 18 за спеціальністю “столяр-верстатник деревообробних верстатів” (2008). З 2008 року військовослужбовець Збройних сил України. Старший солдат, водій-електрик 2-го зведеного польового вузла зв’язку Генерального штабу Збройних сил України.

11 лютого 2015 року у районі міста Дебальцеве Донецької області внаслідок обстрілу бойових позицій артилерією ворога Дмитра Шелупця тяжко поранено у грудну клітину. Від отриманих ран він помер по дорозі до лікарні міста Артемівська Донецької області. Похований 15 лютого 2015 року в рідному селищі.

У Ріпкинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 сьогодні, 11 лютого, відбулася лінійка пам'яті, присвячена випускнику школи Дмитру Шелупцю, на якій вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблого  та усіх  патріотів, що віддали життя за Україну. 

На фасаді будівлі Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 (Чернігівська обл., смт Ріпки, вул. Пирогова, 5), де навчався Д.В. Шелупець, встановлено меморіальну дошку. Також меморіальну дошку встановлено  на капличці меморіального комплексу Героям АТО та Небесної Сотні у парку Слави  смт Ріпки.  На честь Д.В. Шелупця військовослужбовцями семиполківської бригади зв’язку у селищі Семиполки Броварського району Київської області, де Дмитро проходив військову службу, встановлений пам'ятник.

У Ріпкинському  районному історико-краєзнавчому музеї діє постійна експозиція з фотографіями, особистими речами та документами Дмитра.

Герої не вмирають!

Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації