back

ГЕННАДІЙ ПОЛЯК: СПІВПРАЦЯ ВЛАДИ І БІЗНЕСУ ПРАЦЮЄ НА КОРИСТЬ ГРОМАДІ

10 лютого 2020

Голова райдержадміністрації Геннадій Поляк взяв участь у загальних зборах громадян Гучинської сільської ради.

Геннадій Поляк акцентував увагу громади на позитивних змінах у освіті та медицині району. Він ознайомив присутніх із впровадженням медичної реформи та реорганізацією, шляхом перетворення, вторинної ланки медицини району у комунальне некомерційне підприємство у Комунальне некомерційне підприємство "Ріпкинська центральна районна лікарня" Ріпкинської районної ради Чернігівської області. 

Разом з тим Геннадій Поляк  наголосив, що існуюча мережа первинної медичної допомоги району максимально збережена. В рамках реформи первинної медико-санітарної допомоги комунальним некомерційним підприємством «Ріпкинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» придбано сучасне обладнання для проведення загальних дослідженнь крові та сечі. Пацієнтам, які підписали декларацію з лікарями КНП «Ріпкинський районний центр ПМСД» за направленням від сімейних лікарів, лікарів-терапевтів та педіатрів, ці послуги проводяться безкоштовно. Невідкладна допомога надається безкоштовно, медичними препаратами для надання людям невідкладної допомоги заклад забезпечений. До речі, і КНП "Ріпкинська ЦРЛ" вже закупило та невдовзі встановить сучасне обладнання для проведення аналізів крові.

Генадій Поляк зазначив, що одним найважливіших завдань влади є забезпечення дітей якісною та доступною освітою. Діти Гучинської сільської ради підвозяться шкільними автобусами до закладів освіти, які вони самі  обрали для здобуття знань. Цьогоріч очікується придбання ще двох шкільних автобусів для району.  Для фізичного та мистецького розвитку у Ріпках працюють спортивні секції, хореографічні гуртки, невдовзі очікується відкриття вокальної студії. 

Гучинський сільський голова Ніна Руденок прозвітувала перед односельцями про роботу виконавчого комітету у 2019 році. Про роботу задля розвитку громади поінформували своїх виборців  депутати районної ради Ніна Лазебна та директор ТОВ "Україна" Микола Максименко.

Жителі громади порушували питання автобусного сполучення, оформлення документів на пільги та субсидії, отримання земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, реєстрації права власності на землю на раніше видані державні акти на землю, на які отримали вичерпні відповіді від присутніх на зборах керівників.

- Найважливішими напрямками в роботі сільської ради є підтримка належного рівня життя громадян, турбота про соціальний захист незахищених верств населення, соціально-економічний розвиток території, що, у великій мірі, залежить від плідної співпраці сільської ради з  підприємствами, які працюють на території громади.Сільськогосподарські виробники зобов'язані жити селищем та для людей громади, допомагати в усьому задля розвитку території, на якій вони працюють, та добробуту людей, максимально допомагати їм та підтримувати у вирішенні життєвих питань, - зазначив голова РДА Геннадій Поляк.

 
 
 
Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації