back

Геннадій Поляк: Ми працюємо для людей

23 січня 2020

Голова районної державної адміністрації Геннадій Поляк сьогодні взяв участь у зборах Вербицької громади.

Саме на таких зібраннях жителі населених пунктів вирішують різні питання життєдіяльності громади, саме тут відбуваються конструктивні та ділові розмови щодо вирішення різних проблем.

Про роботу сільської ради, виконавчого комітету інформувала сільський голова Наталія Авраменко, яка розповіла про зроблене у минулому році. Детально зупинилась на роботах  з благоустрою населеного пункту. Так, зокрема виготовлено проектно-кошторисну документацію на середній поточний ремонт дороги комунальної власності по вул. Першотравнева, відповідно до якої у липні 2019 року проведено ремонт даної дороги за кошти державного бюджету - на майже 600 тисяч гривень,  виготовлено документацію  по проведенню грошової оцінки землі по сільській раді.

Значна увага приділяється соціальному захисту населення. Порушила питання, які необхідно вирішувати в процесі подальшої роботи.

Проблемою у Вербичах залишається доля сільського клуба, адже його будівля багато років не опалювалася, потребує капітального ремонту, актова зала - в аварійному стані. Наразі Ріпкинським районним відділом УДСНС України в Чернігівській області  проводиться процедура закриття цього приміщення через суд. 

Як варіант  щодо закладу культури,  керівник району, порадив приміщення дитячого садка  С(Ф)Г "Крокус" передати на баланс сільської ради та допомогти з ремонтом. Там є можливість облаштувати і сільський клуб, і інші об'єкти соціальної сфери, які необхідні громаді, - садочок, бібліотеку.

Голова РДА Геннадій Поляк погодився спільно з головою Вербицької сільської ради зустрітися з керівником С(Ф)Г "Крокус" аби обговорити ці питання.

Окрім того, Геннадій Поляк зазначив, що для розвитку району райдержадміністрацією робиться чимало. Приорітет - медицина та освіта.

У Вербицькій школі головна проблема - відновлення роботи внутрішніх туалетів та заміна застарілих ламп освітлення на якісні, які дають гарне світло. І ці роботи пообіцяв голова райдержадміністрації зробити найближчим часом.

Жителі Вербич висловлювали невдоволення щодо низького відсотка за оренду паїв С(Ф)Г "Крокус". Хоча земля має досить якісні показники родючості.

Голова РДА Геннадій Поляк зазначив, що  власники земельних ділянок вправі самостійно обирати  підприємство-орендаря. У свою чергу підприємство, що здійснює виробничу діяльність зобов'язані сплачувати всі податки та збори.  Для розвитку сільських територій та покращення  життедіяльності громадян необхідно налагодити співпрацю органів місцевого самоврядування та підприємств, установ, що працюють на відповідній території шляхом укладання соціальних угод. Сільгоспвиробники можуть допомагати в наданні матеріальної допомоги жителям, школі, в  ремонті доріг, парканів тощо.

Голова РДА відповів жителям на питання стосовно обслуговування доріг загального користування, отримання земельних ділянок. 

Про роботу С(Ф)Г "Крокус" у 2019 році прозвітував громаді представник  господарства Олександр Шамрицький.

З питань надання первинної медичної допомоги, роботи фельдшерів та обслуговування населення сімейними лікарями надала роз’яснення генеральний директор КНП «Ріпкинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Віра Семендяй.

В.о. начальника управління соціального захисту населення РДА Олексій Кульгейко відповів на питання жителів стосовно надання пільг та субсидій.

 


 

 

Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації