back

Голова РДА взяв участь у сходах громадян у Голубичах

23 січня 2020

Сьогодні відбулися загальні збори громадян у Голубичах.

Участь у зібранні взяли голова районної державної адміністрації Геннадій Поляк, в.о. начальника управління соціального захисту населення РДА Олексій Кульгейко, генеральний директор КНП «Ріпкинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Віра Семендяй, провідний інспектор районного відділу УДСНС України в Чернігівській області Владислав Уланович.

Геннадій Поляк під час свого виступу акцентував увагу жителів на досягненнях району у 2019 році та планах на майбутнє. Зокрема зазначив, що в роботі РДА основні зусилля направляються на надання якісних медичиних, освітніх послуг. Приділяється увага покращенню матеріально-технічної бази звакладів освіти та медицини, зокрема, тогоріч закуплені 2 шкільних автобуси, наразі розглядається питання про придбання ще двох.   Зроблено ремонт у дитячому відділенні КНП "Ріпкинська ЦРЛ", закуплені матраци, ліжка, постільна білизна тощо. Медики та вчителі отримали премії. За рахунок  перевиконання дохідної частини районного бюджету у 2019 році обслуговуючий персонал загальноосвітніх шкіл району отримав матеріальну допомогу на  оздоровлення у розмірі посадового окладу.  Працюємо над розвитком спорту, культури. Так, наразі в Ріпках дуже популярним є серед дітей дзюдо. І адміністрація всіляко це підтримує. Адже діти вже здобують перемоги на всеукраїнських змаганнях. У районному будинку культури за ініціативи РДА відкрито гурток народного танцю, який відвідує вже 26 учнів. В планах - збільшити матеріальну допомогу жителям району на лікування.

Голубицький сільський голова Микола Красножон прозвітував, що зроблено у 2019 році. Зокрема, проведено частковий ремонт та розчистку містків у селі, упорядковано сміттєзвалище та кладовище.

У планах на 2020 рік - благоустрій села, ремонт сільського клубу, бібліотеки,  пам'ятника, надання матеріальної допомоги жителям громади, виготовлення  нових зупинок з дошками оголошень. 

Присутні жителі громади порушували чимало питань, що стосуються життєдіяльності, зокрема - проведення заходів у Голубицькому сільському клубі, відновлення роботи комунального підприємства та ремонту пам'ятника у Голубичах, крадіжки з будинків жителів, відкачування води у весняний період через підтоплення погребів.

Провідний інспектор районного відділу УДСНС України в Чернігівській області Владислав Уланович поінформував про стан пожежної безпеки в районі у 2019 році та зазначив, що голови громад можуть укладати угоди з  районним відділом УДСНС України на відкачування води з погребів жителів.

 

 

 

Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації