back

Минулоріч дзюдоїсти Ріпкинщини отримали 29 призових місць

28 січня 2020

Розвитку фізичної культури і спорту в районі райдержадміністрацією приділяється значна увага. Діє районна дитячо-юнацька спортивна школа, яку відвідують 193 учнів. 

Найбільшою популярністю користується серед дітей дзюдо. На сьогодні у Ріпках працює 4 групи з дзюдо, у яких займається 60 дітей. У Ріпкинській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 за кошти районного бюджету облаштована спортивна зала для занять дзюдо,  придбано спортивні мати та кімоно. Проводяться заняття дзюдоїстів тренером-викладачем  - майстром спорту України з дзюдо Тетяною Олійніченко, яка працює в Ріпкинській ДЮСШ з  2010 року та в районному Центрі дитячої та юнацької творчості. Тетяна Олійніченко має організаторські здібності та високий рівень теоретичної підготовки і практичного досвіду. Забезпечує диференційований підхід до учнів з урахуванням їх здоров’я, фізичного розвитку і рухової підготовленості. Підготувала спортсменів розрядників та кандидата у майстри спорту Анну Бурдук.

У 2019 році Тетяною Олійніченко утворена громадська організація "Ріпкинський спортивний клуб "ТИТАН".  Членами громадської організації є учні від 14 років та дорослі. Громадська організація створена для популяризації здорового способу життя серед  молодого покоління.

- Завдяки талановитому тренеру Тетяні Олійніченко, яка передає  навички та досвід,  вихованці  демонструють досягнення не тільки на обласних, а і на всеукраїнському рівнях. Районна влада всіляко сприятиме розвитку цього виду спорту на Ріпкинщині, адже  спортивний розвиток підростаючого покоління на сьогодні є одним з ключових завдань у вихованні дітей, - зазначив голова районної державної адміністрації Геннадій Поляк.

Вихованці відділення дзюдо розуміють, що тільки  наполегливі тренування можуть принести перемогу, для них участь у змаганнях, це справжня перевірка того, чого навчилися у тренера. Приємно те, що - юні дзюдоїсти  демонструють високі  результати.

В травні 2018 року команда юнаків захищала честь області на Всеукраїнських змаганнях з дзюдо ВФСТ «Колос» в м. Ворохта, де посіла 7 місце.

В цьому ж році вихованка ДЮСШ  Анна Бурдук стала чемпіонкою області та посіла 6 місце на Чемпіонаті України в м. Луцьк, виконала норматив кандидата у майстри спорту України.

В минулому році вихованці школи ставали переможцями та займали призові місця на різних змаганнях з боротьби самбо та дзюдо.  Як результат переможці здобули 8 золотих медалей, 8 срібних та 13 бронзових медалей.

Переможцями стали учні  7 класу Іван Полосьмак,  8 класу Данило Полосьмак Ріпкинської гімназії імені Софії Русової, учні 2-Б класу Дмитро Качан, 3- Б класу Нікіта Єфіменко, 4-Б класу:  Артем Клесун, Борислав Шупель, Назар Волобуєв,  5-А класу Вікторія Климіша,  8-Б класу Артем Греченок, 10-А  класу Євгеній  Рак, 10- Б класу Андрій Гордієнко Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Ось вже і в новому 2020 році на Відкритому турнірі з дзюдо «Король татамі» в м. Київ Дмитро Качан посів ІІІ місце, Тимофій Терно зайняв 5 місце, Нікіта Єфіменко став 7-м.

За високі досягнення учнів у спортивних змаганнях тренера Тетяну Олійніченко, по закінченню року, премійовано. 

При залученні якомога більше  дітей до відвідування спортивних секцій,   райдержадміністрацією будуть фінансуватися робочі місця для тренерів та  здійснюватиметься забезпечення матеріально-технічної бази.

Правило: працюєш, є досягнення - отримуй винагороду!!!

 

 


Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації