back

Геннадій Поляк: впершу чергу спрямовуємо свої зусилля на забезпечення якісної і доступної освіти

03 грудня 2019

Сьогодні очільник Ріпкинської райдержадміністрації Геннадій Поляк провів робочу зустріч з представниками Державної служби якості освіти України.

Під час спілкування обговорили актуальне питання щодо підвищення якості надання освітніх послуг закладами загальної середньої освіти в умовах реформування освітньої галузі.

- Одним з приорітетних напрямків, куди ми впершу чергу спрямовуємо свої зусилля - це якісна і доступна освіта. Забезпечення належних умов перебування дітей у закладах, харчування, підвіз дітей до закладів освіти та назад, матеріально-технічне, фінансове, кадрове забезпечення закладів - всі ці питання постійно в центрі уваги. Ми не стоїмо на місці, рухаємося вперед. Цьогоріч вдалося чимало - зокрема, відкрили у Ріпках інклюзивно-ресурсний центр, закупили автобуси, меблі для перших класів НУШ, відновили покрівлі у Ріпкинській ЗОШ № 2 та Добрянській ЗОШ, придбали предметні кабінети. Крім того, збільшили в 3 рази преміювання вчителів, які підготували переможців олімпіад, переможці ж олімпіад отримали цінні подарунки, ті які самі обрали, вперше преміювання в розмірі 100 % посадового окладу (в кінці та на початку нового навчального року) всіх працівників освіти та технічних працівників за якісну підготовку шкіл району до нового навчального року, збільшили втричі розмір стипендії обдарованим дітям в галузі освіти, - зазначив голова РДА Геннадій Поляк.

Представники Державної служби якості освіти України зауважили, що сьогодні у кожного учасника освітнього процесу своє бачення щодо поняття якості освіти, тому основним завданням Державної служби якості освіти є формування єдиного розуміння батьків, учнів, педагогів, засновників та громадськості про якість освіти та якість освітніх послуг.

З 3 по 6 грудня в Ріпкинському районі працюватиме комісія Державної служби якості освіти України. Представники комісії надаватимуть консультації з питань організації освітнього процесу в закладах освіти.

Нагадаємо, що з 4 вересня 2019 року в області створена нова установа, управління Державної служби якості освіти у Чернігівській області, повноваженнями якої є організація та проведення інституційних аудитів закладів загальної середньої освіти, надання рекомендацій закладам освіти (крім закладів вищої освіти) щодо організації та функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти, проведення моніторингів якості освітньої діяльності та якості освіти, здійснення державного нагляду (контролю) за діяльністю закладів освіти (крім вищої) щодо дотримання ними вимог законодавства про освіту, вивчення роботи органів місцевого самоврядування з реалізації ними освітньої політики в частині забезпечення якості освіти на відповідній території згідно із законодавством про освіту.












Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
районної державної адміністрації