back

Геннадій Поляк провів нараду з керівниками правоохоронних структур району

13 листопада 2019

Сьогодні нараду з керівниками силових структур району голова райдержадміністрації Геннадій Поляк розпочав з питання особливого значення правоохоронних органів та силових структур у турботі про безпеку та захист прав громадян. А для того, щоб відповідні органи мали можливість ефективно вирішувати питання, що стосуються їх службової діяльності, необхідно допомогти їм вирішувати питання повсякденної діяльності, зокрема доставки персоналу на місце несення служби. Особливо це стосується прикордонників, оскільки службовці добираються не лише з району, а й з міста Чернігова.

У свою чергу керівники правоохоронних структур доповіли про ситуацію в районі.

Юрій Іванішев, начальник Ріпкинського ВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області, поінформував, що за звітний період надзвичайних подій у районі не відбулось.

Доповнив інформацію про стан правопорядку на території району начальник Ріпкинського відділення Чернігівської місцевої прокуратури Олександр Артеменко. Він надав роз’яснення щодо окремих питань. Також начальник поінформував про засудження особи, яка скоїла вбивство громадянки, та про надходження трьох позовів на користь сільських рад району.

Про стан призову громадян на строкову військову службу та відбір кандидатів на контрактну службу доповів військовий комісар Ріпкинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Куліш. Якщо ситуація по контрактній службі в районі позитивна, то питання виконання завдання по призову є проблематичним та потребує особливої уваги.

З початку листопада на території району відбулось 7 пожеж. Про це поінформував Анатолій Криса, начальник Ріпкинського РВ УДСНС України в Чернігівській області. Зокрема, горіла суха рослинність у чотирьох випадках, житловий будинок в с. Красківське, гараж в с. В. Осняки та пожежа на території Чернігівського ПТПІ. Постраждалих та жертв під час пожеж не було. Начальник підрозділу звітував, що в районі постійно проводиться профілактична робота щодо попередження пожеж.

Про ситуацію на кордоні доповіли начальник відділу прикордонної служби «Добрянка» Олександр Сайко, заступник начальника відділу прикордонної служби «Задеріївка» з персоналу Олександр Гараськов та начальник оперативно-розшукового відділу з місцем дислокації в населеному пункті Добрянка оперативно-розшукового управління Північного регіонального управління Микола Кухар. Зокрема, відмічається зниження пасажирсько-транспортного потоку на пункті пропуску «Нові Яриловичі». Взагалі обстановка по кордону спокійна.

Підсумовуючи обговорення питань під час наради, голова РДА Геннадій Поляк звернув особливу увагу на значення постійного моніторингу жителів на території району щодо їх соціального та економічного забезпечення та інформування райдержадміністрації про проблеми.








За повідомленням головного спеціаліста по взаємодії
з правоохоронними органами,
оборонної та мобілізаційної роботи
апарату районної державної адміністрації