back

Керівництво району не стоїть осторонь проблем новостворюваної громади: ліквідовано наслідки негоди та відновлено дах Добрянської ЗОШ

16 жовтня 2019

Внаслідок сильного шквального вітру на території Горностаївської, Новояриловицької, Олешнянської сільських та Добрянської селищної рад Ріпкинського району у вечірню пору доби 13 серпня 2019 пошкоджено лінії електропередач, телефонного зв’язку, покрівлі приватних будинків громадян, бюджетних установ, а також Добрянської ЗОШ І-ІІІ ступенів (90 м. кв. шиферної покрівлі та близько 500 м. кв. покрівельного заліза).

Невідкладно зранку 14 серпня 2019 голова Ріпкинської районної державної адміністрації Геннадій Поляк виїхав на місце події, в ході якої оглянув і приміщення загальоосвітньої школи у Добрянці.

Цього ж дня в Ріпкинській РДА терміново зібралися усі служби, які входять до складу районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Завдання – чітко скоординувати роботу з ліквідації наслідків негоди, яка сталася.

У найкоротші терміни виготовлена проєктно – кошторисна документація з проходженням експертизи по об’єкту "Капітальний ремонт покрівлі Добрянської ЗОШ І-ІІІ ст. по вул. Преображенська,7, смт Добрянка, Ріпкинського району Чернігівської області".

Робочою групою під головуванням голови РДА Геннадія Поляка прийнято рішення виділити кошти для капітального ремонту покрівлі Добрянської ЗОШ І-ІІІ ступенів: з районного бюджету – 550 тисяч гривень та з бюджету Горностаївської сільської ради – 200 тисяч гривень.

Голова Новояриловицької сільської ради пообіцяв допомогти з ремонтом даху Добрянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, проте допомоги так і не надав.

Також, на жаль, з місцевого бюджету Добрянської селищної ради кошти на капітальний ремонт покрівлі Добрянської ЗОШ І-ІІІ ступенів не виділялись, хоча протягом серпня – вересня 2019 року посадові особи селищної ради отримували додаткові доплати до заробітних плат.

У вересні підрядна організація «СлавЕкоРесурс», з якою укладено договір на проведення робіт по проєкту «Капітальний ремонт покрівлі Добрянської ЗОШ І-ІІІ ст. по вул. Преображенська, 7 смт Добрянка, Ріпкинського району Чернігівської області», розпочала ремонтні роботи даху без попередньої оплати.

Станом на 16 жовтня 2019 року виконано 80% запланованих робіт. До кінця жовтня відновлення даху Добрянської ЗОШ І-ІІІ буде завершено.


Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
районної державної адміністрації