back

Нарада з керівниками правоохоронних структур району

02 жовтня 2019

Голова райдержадміністрації Геннадій Поляк сьогодні, 2 жовтня, провів нараду з керівниками силових структур щодо ситуації в районі.

Ситуація в районі щодо правопорядку не відмічалась надзвичайними подіями, про що доповів начальник Ріпкинського ВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області Юрій Іванішев. Керівник поінформував, що крадіжки по районному центру припинились, проте відмічається збільшення випадків викрадання мопедів. В смт Замглай упійманий малолітній злочинець, який здійснював крадіжки мопедів.

Про ситуацію з призовом громадян на строкову військову службу та відбором на контрактну службу доповів Роман Куліш, військовий комісар Ріпкинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Завдання по контрактній службі у III кварталі виконане на 90 %. На даний час є необхідність вжиття додаткових заходів по оповіщенню та розшуку призовників.

Анатолій Криса, начальник Ріпкинського РВ УДСНС України в Чернігівській області, поінформував, що напруга з пожежами в екосистемі спала через погодні умови. Протягом тижня сталося 2 пожежі: 24.09.2019 - пожежа автобуса в смт Ріпки, 30.09.2019 – пожежа житлового будинку в с. М. Листвен через несправність електричної проводки. На даний час підрозділ проводить ремонт техніки.

Про ситуацію на державному кордоні доповів Микола Кухар, начальник оперативно-розшукового відділу з місцем дислокації в населеному пункті Добрянка оперативно-розшукового управління Північного регіонального управління. Зокрема поінформував, що протягом тижня резонансних затримань порушників державного кордону та прикордонного режиму не було. Прикордонники готові до здійснення додаткових заходів по розшуку громадян, які випадково заходять на територію Білорусі під час збору дикоросів.

Підсумовуючи обговорення нагальних проблем під час наради, голова РДА Геннадій Поляк рекомендував відділенню поліції провести роботу по визначенню оптимальної кількості камер відеоспостереження як по району, так і в селищі Ріпки та ініціювати виділення коштів на їх встановлення через прийняття відповідних програм. Наголосив, що це дасть змогу вирішити низку питань щодо публічної безпеки та попередження правопорушень, особливо у місцях великого скупчення людей. Також, керівник району наголосив на важливості виконання завдання з призову громадян. Рекомендував РТЦК та СП докласти усіх зусиль для якісного його здійснення. Районна державна адміністрація надасть необхідну допомогу для реалізації запланованих заходів.

Наприкінці наради Геннадій Поляк та заступник голови РДА Світлана Тризна подякували поліцейським та рятівникам за злагоджену роботу під час проведення заходів з нагоди Дня вигнання нацистських окупантів з Ріпкинщини.












За повідомленням головного спеціаліста по взаємодії
з правоохоронними органами,
оборонної та мобілізаційної роботи
апарату районної державної адміністрації