back

У Ріпках відбудеться футбольний фестиваль "Відкритий урок футболу"

05 вересня 2019

Під головуванням голови райдержадміністрації Геннадія Поляка сьогодні, 5 вересня, відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та проведення в смт Ріпки проекту «Відкритий урок футболу», який реалізовується Асоціацією футболу України спільно з Асоціацією крос-культурних проектів (Данія) та інфраструктурної програми для України Німецьким урядом.

Основна мета проекту - соціалізація дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Серед учасників - діти військовослужбовців – учасників бойових дій, діти із соціально незахищених сімей, діти-сироти, діти з неповних сімей та позбавлених батьківського піклування, діти з обмеженими можливостями, діти, що перебувають на профілактичних обліках.

- Футбол є одним із соціальних явищ, які зближують дітей та підлітків і відривають їх від згубного впливу вулиці й надмірного перебування у «комп’ютерному світі». Такі заходи як «Відкритий урок футболу» допомагають знаходити нових друзів та вчитися активній комунікації серед однолітків. Також у дітей з’являється можливість проявити себе і зробити перші кроки в майбутній спортивній кар’єрі, - зазначив голова РДА Геннадій Поляк.

У футбольному фестивалі візьмуть участь 192 дитини (12 груп по 16 дітей) у віці від 8 до 13 років (з них не менше 64 (4 групи) дівчат.

Залучатимуться 11 волонтерів, представник Національної поліції, шкільний психолог та 12 їх асистентів.

Для проведення фестивалю спортивним інвентарем та екіпіровкою забезпечить Асоціація футболу України. Потім це все передадуть школам, які братимуть участь у фестивалі та подальших заходах проекту.

Дату проведення футбольного дійства буде оголошено пізніше.








За повідомленням Ріпкинської місцевої (районної) організації
"Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство «Колос»