back

Нарада з керівниками правоохоронних структур району

07 серпня 2019

Сьогодні голова райдержадміністрації Геннадій Поляк провів нараду з керівниками силових структур щодо ситуації в районі.

Про стан правопорядку на території району доповіли т.в.о. начальника Ріпкинського ВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області Михайло Голомозик та начальник Ріпкинського відділу Чернігівської місцевої прокуратури Олександр Артеменко. Зокрема, представниками прокуратури направлені справи до суду по одному вбивству. Також, на території району зафіксовані випадки незаконного вирубування зелених насаджень у лісосмугах. По даних випадках направлені позови до суду. Вирішується питання щодо відшкодування завданих збитків.

Андрій Швачко, т.в.о. начальника Ріпкинського РВ УДСНС України в Чернігівській області, поінформував, що протягом тижня у районі відбулась одна пожежа в смт Ріпки – загорання сухої трави. Службою порятунку проводиться профілактична робота із сільськогосподарськими підприємствами щодо попередження загорання стерні.

За інформацією Миколи Одарича, заступника військового комісара, Ріпкинським районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки проводиться робота по відбору кандидатів на проходження військової служби за контрактом та резервістів на навчальні збори у липні-серпні 2019 року. Крім того, проводяться заходи з підготовки до осіннього призову громадян на строкову військову службу.

Про роботу підрозділів Державної прикордонної служби України звітували Олександр Сайко, начальник відділу прикордонної служби «Добрянка», Ярослав Бакун, начальник відділу прикордонної служби «Задеріївка», та Микола Кухар, начальник оперативно-розшукового відділу ДПСУ. Зокрема, протягом місяця ознак порушення державного кордону не було. Зафіксовані 5 порушень прикордонного режиму, 2 випадки порушення правил рибальства, 1 правопорушення за статтею 249 ККУ (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Керівники звітували, що ситуація у прикордонних населених пунктах контрольована, відкриття сезону полювання пройшло без суттєвих порушень. Проведена профілактична робота з мисливськими господарствами щодо заборони полювання у 100-метровій зоні від державного кордону. Проводиться профілактична робота з населенням, яке постійно перетинає кордон. Ведеться боротьба з браконьєрами, які займаються незаконним виловом риби.

Під час наради голова РДА Геннадій Поляк звернув увагу на необхідності вжиття додаткових заходів щодо охорони громадського порядку під час святкування державних свят у серпні поточного року. Також, рекомендував вжити заходів щодо забезпечення правопорядку у місцях відпочинку, зокрема у парках та розважальних закладах. Голова РДА акцентував особливу увагу на питанні підтримання належного естетичного стану у прикордонній смузі та звернувся з проханням повідомляти про випадки недобросовісного виконання робіт по приведенню зазначених територій у належний стан.

Наприкінці наради Геннадій Поляк закликав представників силових структур до тісної взаємодії щодо вирішення питань не лише безпекового характеру, а й будь-яких інших життєво важливих для населення району.

За повідомленням головного спеціаліста по взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи апарату районної державної адміністрації






Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
районної державної адміністрації