back

Знайти «саме ту» роботу допоможе кар’єрний радник

05 серпня 2019

На початку цього року у службі зайнятості з’явилися кар’єрні радники.

Місія кар’єрного радника полягає в індивідуальному супроводі людини до її працевлаштування. Тобто кар’єрні радники є особистими консультантами у пошуку роботи та плануванні кар’єри. Вони спільно з клієнтом розробляють індивідуальний план його працевлаштування, в якому передбачаються спільні дії для досягнення поставленої мети.

І сьогодні вже можна впевнено говорити, що цей механізм спрацьовує. Є чимало прикладів успішного працевлаштування безробітних. Ось один із них.

Ганна, за фахом фельдшер. Працювала медичною сестрою у районній лікарні. Опинившись без роботи, звернулася за допомогою до Ріпкинської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості. І, власне, на собі відчула переваги нововведень, перебуваючи під супроводом кар’єрного радника. За її словами, на шляху до працевлаштування він допоміг їй зрозуміти свої сильні сторони, подолати психологічні бар’єри, визначити пріоритети.

Спонукав до дії і складений спільно з кар’єрним радником індивідуальний план працевлаштування – комплекс заходів, які мали стати в нагоді на шляху пошуку «саме тієї» роботи.

За рекомендаціями кар’єрного радника Ганна відвідала семінари, присвячені відкриттю власної справи та отримала безоплатні індивідуальні консультації з питань організації та провадження підприємницької діяльності.

Після участі в семінарах «Як розпочати свій бізнес», Ганна вже чітко зрозуміла подальший хід своїх дій. Не обмежуючись вакансіями заявленими роботодавцями до служби зайнятості вона виявила бажання зайнятися приватним бізнесом, а також вирішила спробувати своє «хобі» в якості основної роботи, яка приноситиме не тільки фінансову стабільність, а й моральне задоволення.

Сьогодні, Ганна здійснює підприємницьку діяльність на території селища Ріпки, відкривши свою невеличку студію з широким спектром надання манікюрних та інших косметичних послуг жіночому населенню, а саме: послуги по нарощуванню вій, пермаменту фарбуванню брів, тощо.

З метою швидкого інформування потенційних клієнтів про послуги та рекламування своєї справи веде активно власну сторінку в соціальній мережі з повним описом послуг, використовуваних матеріалів, інструментів, що надаються та використовуються нею, а також містить фото-звіти виконаних робіт.

Завдяки спільним зусиллям та компетенції кар’єрного радника Ганна змогла реалізувати себе та отримати бажане основне місце роботи.

«Я раджу всім хто зараз знаходиться в пошуку роботи, не зволікати, а звернутися за допомогою до служби зайнятості і отримати всебічну підтримку, адже компетентна допомога прискорює шанси на успіх».


За повідомленням Ріпкинської районної філії
Чернігівського обласного центру зайнятості