back

Рятувальники проводять роз`яснювальну роботу з громадянами в місцях масового відпочинку біля водойм

13 червня 2019

З метою попередження загибелі людей на водних об`єктах днями фахівцями Ріпкинського районного підрозділу Управління ДСНС України у Чернігівській області проведено інформаційно-роз`яснювальний рейд щодо безпечного відпочинку громадян біля водойм.

Під час профілактичних заходів рятувальники провели з відпочивальниками інформаційно-роз'яснювальні бесіди щодо дотримання правил безпечної поведінки на воді влітку. Надзвичайники застерегли, що не варто перебувати тривалий час на сонці, оскільки висока температура негативно впливає на організм, а найбільш небезпечними є купання у необладнаних і незнайомих місцях, особливо після вживання спиртних напоїв. Через негативний вплив алкоголю людина втрачає відчуття небезпеки, не здатна в повній мірі контролювати свої сили та швидко зорієнтуватися в екстреній ситуації. Особлива увага приділялась бесідам з малечею та їх батьками. Фахівці Служби порятунку наголосили, що під час дозвілля слід контролювати розваги дітей та постійно тримати їх у полі зору.

Під час профілактичних рейдів рятувальниками розповсюджені листівки з основними правилами безпеки та алгоритмом дій під час надання допомоги потопаючим.








За повідомленням Ріпкинського районного відділу
Управління ДСНС України у Чернігівській області