back

Про ліквідацію стихійної торгівлі в Ріпках говорили в РДА

13 червня 2019

Незаконна, стихійна торгівля - це не лише негарно й не завжди відповідає санітарним нормам, а й заважає елементарній зручності жителів населених пунктів.

У райдержадміністрації сьогодні, 13 червня, відбулася зустріч голови РДА Геннадія Поляка, голови районної ради Романа Шупеля, ріпкинського селищного голови Сергія Гаруса з підприємцями, керівництвом ринку в смт Ріпки та фахівцями контролюючих служб.

Локація стихійної торгівлі біля приватного ринку в Ріпках по вулиці Святомиколаївській, де на тротуарі торговці реалізовують продукцію з особистих господарств, а також немісцеві громадяни, що торгують як продуктами харчування, так і одягом та секондом, вже досягла Центральної площі селища.

- Мета цієї зустрічі - навести лад у селищі, зробити його безпечним, цивілізованим, охайним і зручним для проживання. Ми повинні прийняти спільне правильне рішення щодо упорядкування торгівлі. Ми - люди, і впершу чергу повинні поважати самі себе, бо це - здоров'я і життя населення району. На ринку є місця для всіх, в тому числі для тих бабусь, які приходять зі своєю городиною. Власники МАФів повинні прибирати сміття та утримувати прилеглу територію в належному стані, - наголосив голова райдержадміністрації Геннадій Поляк.

Ріпкинський селищний голова Сергій Гарус зазначив, що рішенням сесії Ріпкинської селищної ради від 23.07.2007 року затверджено «Правила благоустрою, дотримання тиші, громадського порядку в населених пунктах Ріпкинської селищної ради». Згідно цих Правил забороняється торгувати з рук, машин або іншим чином у невстановлених місцях.

Кодексом України про адміністративні правопорушення встано відповідальність за порушення правил благоустрою територій населених пунктів, а саме: на громадян накладається штраф у розмірі від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн) та на посадових осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн).

За підсумками зустрічі вирішили торговців попередити - провести інформаційно-роз’яснювальну роботу через ЗМІ та особисто про відповідальність за порушення Правил благоустрою та застосування заходів відповідно чинного законодавства.

Також буде відновлено рейди щодо виявлення порушень правил торгівлі і ліквідації стихійної торгівлі в селищі Ріпки.
















Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації