back

Ріпкинщина готується до оздоровчого сезону 2019 року

17 травня 2019

З метою забезпечення належної підготовки роботи пришкільних таборів, в райдержадміністрації відбулась нарада з директорами закладів загальної середньої освіти та керівниками пришкільних таборів району. Участь у нараді взяли голова РДА Геннадій Поляк, заступник голови райдержадміністрації Світлана Тризна, заступник голови районної ради Світлана Ткаченко, фахівці відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту РДА, Держпродспоживслужби.

- Ми повинні скоординувати відповідну роботу на місцях так, щоб відпочинок дітей був змістовним, цікавим та безпечним. Головне, щоб діти та батьки були задоволені, - зазначив голова РДА Геннадій Поляк.

Провідний спеціаліст відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту райдержадміністрації Марина Пономаренко зазначила, що на організацію роботи пришкільних таборів передбачено 418,6 тисячі гривень коштів районного бюджету, з розрахунку 46 гривень - один день перебування дитини в таборі. У цьому році на базі 11 закладів загальної середньої освіти буде організовано роботу пришкільних таборів (крім Вишнівської, Ловинскої шкіл). Табірна зміна триватиме з 27 травня протягом робочих 14 днів. Табори працюватимуть за 5-ти денним робочим тижнем, з 6-ти годинним перебуванням дітей (з 9.00 до 15.00 год.).

Заплановано забезпечити відпочинком 650 дітей та підлітків шкільного віку (на даний час подано вже 711 заяв). Також буде організовано підвіз дітей, які проживають за межею пішохідної доступності.

До початку відпочинкової зміни табори будуть забезпечені медикаментами та дезінфікуючими засобами. Наразі заклади відпочинку забезпечені первинними засобами пожежогасіння, новими вогнегасниками, дотримуються правила протипожежної безпеки, з усіма учасниками відпочинкової кампанії будуть проведені відповідні інструктажі з техніки безпеки, зокрема протипожежної.

Харчування дітей буде організовано згідно примірного двотижневого меню з обов’язковим виконанням норм харчування для таборів з денним перебуванням дітей.

Пришкільні табори працюватимуть у форматі національно-патріотичного виховання, з урахуванням потреб дітей. Під час відпочинку заплановані екскурсії, туристичні походи, робота спортивних секцій, проведення спортивних змагань, зустрічі з видатними особистостями, проведення інноваційних, цікавих за формою та змістом заходів тощо.

Активно працюватимуть літні мовні школи з англійської мови при 9 закладах загальної середньої освіти.

Під час наради говорили про створення безпечних та нешкідливих умов оздоровлення та відпочинку дітей, здійснення заходів щодо своєчасної та ефективної профілактики інфекційних захворювань та харчових отруєнь.

Особливу увагу акцентували на забезпечення харчоблоків їдалень необхідним холодильним, технологічним обладнанням, достатньою кількістю столового посуду, миючих та дезінфікуючих засобів, веденням необхідної документації на харчоблоці.

Головний спеціаліст відділу державного нагляду Ріпкинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Віталій Руденко озвучив вимоги чинного санітарного законодавства щодо безпечного перебування дітей в таборах.










Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації