back

Від якісної превентивної роботи залежить життя та безпека дітей - на семінарі в РДА

18 квітня 2019

Про стан соціального захисту дітей в районі та шляхи його покращення говорили в райдержадміністрації вчора, 17 квітня, під час семінару для сільських та селищних голів представники структурних підрозділів РДА, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, правоохоронних органів, КНП "Ріпкинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги".

До заходу долучились голова райдержадміністрації Геннадій Поляк, голова районної ради Роман Шупель та заступник голови РДА Світлана Тризна.

Семінар розпочався з приємного - привітали з днем народження очільницю горностаївської сільської ради Тетяну Кравченко. Міцного здоров’я, добра, миру, наснаги в усіх справах та плідної праці на благо територіальної громади Ріпкинщини побажали Тетяні Миколаївні голова РДА Геннадій Поляк та голова районної ради Роман Шупель.

Генадій Поляк у ході семінару поспілкувався очільниками громад щодо матеріально-технічного та кадрового забезпечення ФАПів та зазначив, що завдання влади - щоб кожен житель, навіть у найвіддаленіших населених пунктах, отримував кваліфіковану та своєчасну медичну допомогу. Також він закликав сільських та селищних голів передбачати кошти у бюджетах на закупівлю інсуліну для жителів своїх громад.

Під час заходу мова йшла про підвищення якості соціального захисту дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, активізацію роботи з виявлення дітей, батьки яких не виконують свої обов’язки, та дітей, які зазнають насильства та жорстокого поводження, постійну взаємодію та координацію всіх структур, що мають відношення до цього питання: соціальних служб, поліції, місцевого самоврядування, навчальних та медичних закладів.

Завдяки оперативним заходам усіх дотичних служб щодо своєчасного виявлення дітей, які залишились без піклування, догляду батьків, зазнали насильства чи опинились в інших складних життєвих обставинах, на облік служби у справах дітей РДА у 2018 році взято 15 дітей, з початку цього року - 9 дітей. Усього на такому обліку перебуває 61 дитина, що опинилася в складних життєвих обставинах, та 3 дитини, як такі, що постраждали від насильства в сім’ї, 31 дитина проживає в неповних сім’ях, 28 - в повних, 48 дітей виховуються в багатодітних сім’ях.

З метою надання неповнолітнім комплексної педагогічної та психологічної допомоги з початку 2019 року до центрів соціально - психологічної реабілітації влаштовано 2 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, у 2018 - 15 дітей.

Варто зазначити, що з 1 квітня 2019 року набула чинності Постанова КМУ від 13.03.2019 № 250 «Деякі питання надання соціальної підтримки багатодітним сім'ям», якою запроваджено виплату щомісячної допомоги на дітей, які виховуються в багатодітних сім'ях до досягнення дитиною 6-річного віку включно.






















Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації