back

У районі відкриється інклюзивно-ресурсний центр

18 квітня 2019

Голова районної державної адміністрації Геннадій Поляк разом із своїм заступником Світланою Тризною та головним спеціалістом відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту РДА Людмилою Маругою днями побували у Ріпкинській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2.

Посадовці обговорили питання відкриття інклюзивно-ресурсного центру у закладі з директором Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Сергієм Лебедком, його заступником Тетяною Кондратенко та оглянули кімнати, відведені для розміщення центру.

28 березня на сесії Ріпкинської районної ради депутати прийняли рішення про утворення інклюзивно-ресурсного центру. Цей заклад надаватиме комплексну допомогу в діагностиці та кваліфікованому педагогічному супроводі дітей з особливими освітніми потребами.

Голова РДА Геннадій Поляк зазначив, що необхідно докласти максимум зусиль аби цей інклюзивно-ресурсний центр був ефективним, щоб діти з особливими освітніми потребами отримували якісну освіту, яку їм будуть надавати кваліфіковані спеціалісти.

Наразі тривають роботи зі створення інклюзивно-ресурсного центру, до речі, у цьому році у Ріпкинській гімназії імені Софії Русової та у Ріпкинській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 відкрито дві сучасні медіатеки , якими також будуть користуватися діти з особливими освітніми потребами.


Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації