back

Безпека біля залізниці

18 квітня 2019

Пересування залізничним транспортом більш безпечне і комфортніше, ніж іншим, але не всі розуміють, що залізниця – об’єкт підвищеної небезпеки.

Причиною цьому є особиста безпечність людей, незнання правил безпечної поведінки на залізниці.

Не буде зайвим нагадати, що залізниця є зоною підвищеної небезпеки і неможливо огородити 900 км (в Чернігівській області) магістралі. Необхідно знати, що зупинити поїзд, як авто неможливо, бо, навіть при екстренному гальмуванні, до повної зупинки він проїде не менше 800-1600 м. Необхідно дотримуватись правил особистої безпеки при переході через залізничні колії та знаходження поблизу них.

Пішоходам забороняється:

• Ходити по залізничних коліях.

• Переходити і перебігати перед потягом, що наближається.

• Переходити колію відразу після проходу потягу (дрезини, локомотива) не впевнившись, що по сусідніх коліях не пересувається рухомий склад.

• Проходити вздовж залізничної колії, ближче 5 м до крайньої рейки.

• На станціях, перегонах пролізати під вагонами і перелізати через автозчепи для переходу через колію.

• На електрифікованих лініях підніматися на опори, а також торкатись до металевих проводів, заземлення, які йдуть від опори до рейки.

Окремо про залізничні переїзди: їх в області 267 (144 регульовані і 123 нерегульовані). Тому слід нагадати, що перед тим, як увійти в небезпечну зону, потрібно впевнитись у відсутності небезпеки.

Наближаючись до переїзду необхідно уважно стежити за світловою і звуковою сигналізацією, а також положенням шлагбаумів. При відсутності шлагбауму, коли перехід не охороняється, перед переходом колії необхідно впевнитись в тому, що до переїзду не наближається поїзд.

Виконуйте вищенаведені правила і будьте уважні, це допоможе зберегти здоров’я і життя вам і вашим близьким.


За інформацією відділу з питань житлово-комунального господарства
та цивільного захисту
районної державної адміністрації