back

На Чернігівщині виявлено та припинено ретрансляцію російських телеканалів

17 квітня 2019

Спільними зусиллями представника Національної ради у Чернігівській області Ірини Сенченко та обласного Управління Служби безпеки України припинено трансляцію трьох російських телеканалів, що заборонені для розповсюдження на території України.

До представника Національної ради надійшла скарга від мешканця області про те, що в одному із закладів відпочинку селища Седнева, що поблизу Чернігова, транслюються «заборонені» телеканали.

Ірина Сенченко разом зі спеціалістами СБУ області одразу виїхали на місце, аби перевірити цей факт. Виявлено, що у закладі транслювалися такі російські телеканали: «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета» і «Россия-24». Ці телеканали відповідно до рішень Національної ради є обмеженими для розповсюдження на території України.

За результатами профілактичної бесіди із керівництвом бази відпочинку показ телеканалів припинено.

За останній місяць це вже другий спільний захід чернігівського представника Національної ради та обласного Управління СБУ в рамках захисту інформаційної безпеки краю. Нагадаємо, на початку квітня в ресторані у Новгород-Сіверському було припинено трансляцію семи обмежених для показу російських телеканалів: «Russia Today TV(RTTV)», «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «ТНТ», «Россия-24», «НТВ-МИР», «СОЮЗ».

У разі виявлення таких фактів відповідна робота триватиме і далі.


За повідомленням
Ріпкинського міжрайонного відділу Управління
Служби безпеки України в Чернігівській області