back

Про військовий облік призовників та військовозобов’язаних говорили на семінар-навчанні в РДА

12 квітня 2019

Військовий облік є складовою частиною мобілізаційної підготовки держави.

З метою забезпечення здійснення заходів такої підготовки в районі та удосконалення системи ведення військового обліку cьогодні, 12 квітня, в районній державній адміністрації відбувся семінар-навчання відповідальних осіб за ведення військового обліку в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях. Семінар проводився відповідно до завдань з методичного забезпечення військового обліку, затверджених розпорядженням в.о. голови районної державної адміністрації від 10.01.2019 № 3 «Про стан військового обліку на території Ріпкинського району у 2018 році та завдання щодо його поліпшення у 2019 році».

Про окремі питання ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних доповів т.в.о. начальника відділення військового обліку, бронювання сержантів і солдатів запасу Ріпкинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Владислав Шупило. Зокрема, офіцер звернув увагу на виявлені типові помилки під час здійснення перевірок стану військового обліку в сільських та селищних радах та в установах району. До присутніх були доведені зміни в нормативно-правових актах з питань організації та ведення військового обліку. Так, зміни відбулись у постанові Кабінету Міністрів України від 07.12.2016 р. № 921 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних».

Молодший сержант відділення рекрутингу та комплектування Ріпкинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергій Манзюк надав інформацію стосовно військової служби за контрактом та вступу до вищих військових навчальних закладів. Представник ЗСУ закликав органи місцевого самоврядування до тісної співпраці щодо відбору кандидатів на контрактну військову службу.

На питанні бронювання військовозобов’язаних за органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями на період мобілізації та на воєнний час зупинився у своєму виступі головний спеціаліст по взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи апарату районної державної адміністрації Анатолій Дебелий.

У ході семінару у робочому порядку вирішені питання щодо методичного забезпечення військового обліку, надані відповіді на питання присутніх.

Наприкінці семінару-навчання головний спеціаліст райдержадміністрації висловив сподівання на тісну взаємодію РДА, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки щодо якісної організації та ведення військового обліку, призову громадян на строкову військову службу та відбору кандидатів для проходження контрактної служби.












За повідомленням головного спеціаліста по взаємодії
з правоохоронними органами,
оборонної та мобілізаційної роботи
апарату районної державної адміністрації