back

Про нововведення в земельному законодавстві на семінарі в РДА

15 березня 2019

Зміни в земельному законодавстві та інші важливі питання, що стосуються аграріїв, обговорили сьогодні, 15 березня, в райдержадміністрації під час семінару-наради, яку провів виконуючий обов'язки голови РДА Олександр Андрушко.

В обговоренні взяли участь керівник апарату Тетяна Кухаренко, начальник відділу агропромислового розвитку РДА Юрій Лемешко, представники відповідних обласних та районних установ, сільськогосподарські товаровиробники, а також сільські та селищні голови Ріпкинського району.

Про дотримання вимог законодавства при застосуванні засобів захисту рослин та сучасні підходи співпраці пасічників та орендарів сільськогосподарських земель детально доповів Віталій Руденко, головний спеціаліст Ріпкинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

- Аби уникнути випадків отруєнь бджіл під час обробітку сільськогосподарських культур пестицидами, перш за все відповідно до вимог чинного законодавства пасічники повинні зареєструвати свої бджолосім’ї у сільській/селищній раді за місцем розташування пасіки, а у випадку перевезення пасіки на медозбір та запилення до іншого місця – у відповідній сільській/селищній раді, на території якої на період кочівлі буде розташована пасіка, - наголосив виконуючий обов'язки голови райдержадміністрації Олександр Андрушко.

Під час заходу акцентувалась увага на співпраці аграріїв з сільськими та селищними головами, а також власниками пасік.

Провідний інспектор районного відділу УДСНС України в Чернігівській області Владислав Уланович поінформував про основні вимоги правил пожежної безпеки до сільськогосподарських об’єктів у період проведення весняно-польових робіт.

Начальник управління землеустрою та охорони земель Головного управління Держгеокадастру у Чернігівскькій області Ігор Пузан поінформував про зміни в земельному законодавстві щодо регулювання земельних відносин. З початку року земля перейшла у власність територіальних громад. Ключові зміни, які дозволять громадам ефективніше використовувати земельні ресурси, внесено в Земельний кодекс, в Закони України «Про землеустрій», «Про оцінку землі», «Про Державний земельний кадастр». Також він розповів про реалізацію права власності громадян на землю та оренду земель як важливої складової розвитку земельних відносин і соціального захисту селян, грошову оцінку земель населених пунктів та методику нормативної грошової оцінки земель.

В ході спілкування учасники обмінювалися думками, вносили пропозиції, а фахівці відповіли на запитання присутніх.

 










 

 

 


Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації