back

Президент: Моє завдання як Верховного Головнокомандувача захистити армію від політиканів, які її паплюжать

13 березня 2019

«Силу нашої нової української армії Путіну не здолати. Але мене дуже тривожать спроби завдати нашій армії удару з тилу. Для цього ворог використовує увесь арсенал інформаційної війни. Саме напередодні виборів армію і суспільство щільно обстрілюють негативом», - наголосив Президент Петро Порошенко під час виступу на Раді регіонального розвитку Чернігівщини. «Не поспішатиму відкидати як недостовірні чи політично мотивовані всі матеріали журналістів. На те й потрібна свобода слова, щоб влада і суспільство дізнавалися про проблеми», - додав він.

«Але вважаю цинізмом, коли нас вчать любити армію ті кандидати в Президенти, хто нищив Збройні Сили України в час перебування на високих державних посадах. Фальшивою турботою вони хочуть приховати свою активну роль у знищенні нашого оборонного потенціалу. Не по шоу треба бігати, а каятися. Зайдіть до наших воїнів і спитайте як ми захищали країну у 2014-му», - сказав Петро Порошенко.

Президент висловив сподівання, що Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України належно оцінить факти розкрадання та підриву обороноздатності і назве прізвища причетних.

«Ніяка брехня не допоможе політиканам, які мають понести відповідальність за руйнування армії. І ніяких тут термінів давності немає. Бо з 2014 року ми дуже велику ціну заплатили за це. Ніхто не уникне відповідальності ані  політичної, ані кримінальної», - додав Глава держави.

«Моє завдання як Верховного Головнокомандувача –  поки армія тримає фронт, захистити її в тилу. Прикрити від політиканів, які паплюжать результати роботи усього оборонно-промислового комплексу. А ще важливо огородити армію і оборонний комплекс від спроб різних ділків та їхніх партнерів на державних посадах розкрадати кошти військового бюджету», - сказав Петро Порошенко. Він підкреслив, що для цього «особливо потрібна нульова толерантність до корупції».

«Ані посади, ані знайомства – ніщо не може прикривати  тих, хто незаконно збагачується коштом армії. Ви, політикани, які розікрали армію, понесете відповідальність. Ми вам це не пробачимо», - сказав Президент та нагадав, що він особистим коштом підтримав українське військо на суму в майже 1,5 млрд грн. «Власних, з яких сплачені податки. З них левова частина – на укріплення обороноздатності», - додав він.

Президент підкреслив, що для посилення обороноздатності країни здійснюється цілий комплекс заходів. «Але найкращі рішення залишаються на папері, якщо їх не втілюють люди, яким це під силу», - уточнив Глава держави. При цьому він повідомив про своє рішення про призначення заступником Секретаря РНБО полковника Сил спеціальних операцій Сергія Кривоноса - «людини, яка не один раз засвідчила свою мужність і силу духу».

«Людини, яка не з Інтернету, а з власного бойового досвіду, не з дивану та Інтернету, а від участі в боях, знає і потреби солдата, і вимоги до зброї», - додав він та згадав, що знайомий з полковником Сергієм Кривоносом з 2014-го року, коли військовий забезпечував захист Краматорського аеропорту.

«Як він сам каже, продовжить шлях воїна і докладе максимум зусиль, щоб унеможливити прояви корупції в армії. Гарантую максимальну підтримку його зусиллям», - наголосив Глави держави і застеріг кандидатів на посаду Президента від брехні та спекуляцій на тему армії. «П’ять років треба було демонструвати свою любов до України, а не зараз бігати по телевізійним шоу тим, хто втекли з армії і зараз пропонуються на якісь посади», - сказав Президент.

Глава держави повідомив, що доручив Сергію Кривоносу «захистити армію і оборонний комплекс від недовіри, активізувати переозброєння армії, в тому числі шляхом поглиблення військово-технічного співробітництва з партнерами з країн НАТО».

 

 

Прес-служба Президента України