back

Паспортний документ – основна підстава реалізації права голосу на виборах та як перевірити себе у списках виборців

21 лютого 2019

Відповідно до роз’яснень Центральної виборчої комісії (Постанова ЦВК №268) виборець, включений до списку виборців, має можливість реалізувати право голосу на виборах Президента України шляхом отримання виборчого бюлетеня за умови пред'явлення, зокрема, паспорта громадянина України у формі книжечки або у формі ID-картки. Громадянам включеним до списку виборців на виборчій дільниці не мають права відмовити в реалізації права голосу з причин відсутності у паспорті громадянина України у вигляді книжечки фотокартки, яка вклеюється при досягненні 25 - та 45 річного віку або розбіжностей у виборчій адресі виборця, чи з підстав відсутності відомостей щодо реєстрації місця проживання у ID-картці.

Перевірити своє включення до Державного реєстру виборців можна за допомогою онлайн-сервісу «Кабінет виборця» на офіційному веб-сайті «Державний реєстр виборців» за посиланням https://www.drv.gov.ua/

Якщо система вас не знайшла, необхідно звернутися до органу ведення Державного реєстру виборців за місцем своєї реєстрації і написати заяву про включення до списку виборців. При собі необхідно мати паспорт. За законом заяву може бути подано не пізніше, як за 5 днів до виборів, тобто до 26 березня 2019 року.


За повідомленням Ріпкинського районного сектора
управління Державної міграційної служби
в Чернігівській області