back

На Ріпкинщині вшанували п’яті роковини загибелі Героя Революції Гідності Андрія Мовчана та всіх Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2019

П’ять років тому відбулися події, які назавжди увійшли в історію України та докорінно змінили її долю.

Подвиг Герої Небесної Сотні, безстрашних лицарів, озброєних лише бруківкою та любов’ю до України, які постали в ім’я ідеалів свободи, демократії та європейського вибору нашої держави, згуртував увесь цивілізований світ на підтримку нашого вибору і нині продовжує надихати мільйони українських патріотів на рішучу боротьбу проти російської агресії.

Внаслідок тих трагічних подій загинуло та померло від тяжких ран більше ста учасників Революції Гідності – Героїв Небесної Сотні. Їх імена – назавжди у когорті славних українських звитяжців, вони завжди залишатимуться у народній пам’яті.

Серед загиблих Героїв — син Ріпкинщини, Герой України Андрій Мовчан. 20 лютого 2014 року під час протистоянь на Майдані Незалежності у місті Києві він загинув від кулі снайпера. Похований Андрій Мовчан у селі Великі Осняки Ріпкинського району, де проживає його мати Валентина Іванівна.

Сьогодні громадськість Ріпкинщини, керівники органів державної влади та місцевого самоврядування зібралися в селі Великі Осняки, на Батьківщині Андрія Мовчана, біля пам’ятного знаку Герою, щоб вшанувати подвиг свого земляка та його побратимів.

- Пять років почався відлік новітньої історії української нації, яка обрала курс до європейського майбутнього. За наш вибір ми сплатили великі жертви – життям Героїв Небесної Сотні та учасників антитерористичної операції на Сході України. Ми, зберігаючи відданість ідеалам гідності та свободи, повинні утверджувати національну єдність, розбудовувати демократичну сильну і процвітаючу країну, зміцнювати наше військо та високо цінувати кожну мить життя у незалежній європейській Україні, - наголосив у своїй промові виконуючий обов'язки голови Ріпкинської РДА Олександр Андрушко.

На знак шани і вдячності учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих на Майдані та тих, хто віддав своє життя під час проведення антитерористичної операції на Сході України та поклали квіти до пам’ятного знаку Герою України Андрію Мовчану.

Захід продовжився на кладовищі, де похований Андрій Мовчан. Молебень пам’яті Героям Небесної Сотні відслужив настоятель Свято-Миколаївського храму митрофорний протоієреєй о. Іоан (Голоботовський).

Присутні вшанували пам’ять невинно загиблих героїв хвилиною мовчання та поклали квіти на могилу Андрія Мовчана.

Герої не вмирають!


























Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації