back

Сьогодні Ріпкинщина вшановує четверті роковини загибелі учасника АТО Дмитра Шелупця. Пам’ятаємо…

11 лютого 2019

Чотири роки минуло з дня трагічної загибелі нашого земляка в зоні проведення АТО, старшого солдата, водія-електрика 2-го зведеного польового гвардійського вузла зв’язку Генерального штабу Збройних Сил України Дмитра Шелупця.

На вшанування пам'яті на кладовищі в Ріпках мати Дмитра Наталія Володимирівна, керівник апарату райдержадміністрації Тетяна Кухаренко, голова районної ради Роман Шупель, ріпкинський селищний голова Сергій Гарус, представники райвійськкомату, громадськості поклали квіти на могилу новітнього українського героя.

11 лютого 2015 року у районі міста Дебальцеве Донецької області внаслідок обстрілу бойових позицій артилерією ворога Дмитра Шелупця тяжко поранено у грудну клітину. Від отриманих ран він помер по дорозі до лікарні міста Артемівська Донецької області.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблого земляка та усіх патріотів, що віддали життя за Україну.

У Ріпкинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 сьогодні, 11 лютого, відбулася лінійка пам'яті, присвячена випускнику школи Дмитру Шелупцю. На фасаді цього закладу встановлено вже дві меморіальні дошки випускникам-героям, що загибли в зоні АТО. Ім’ям Дмитра Шелупця названа вулиця, де він проживав у селищі Ріпки, та де нині проживає мати Дмитра Наталія Володимирівна.

В районному історико-краєзнавчому музеї діє постійна експозиція з фотографіями, особистими речами та документами Дмитра.

Указом Президента України № 282 від 23 травня 2015 року «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Герої не вмирають!














Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації