back

Щодо призначення населенню субсидії для придбання твердого палива та скрапленого газу у 2019 році

04 лютого 2019

Для надання житлових субсидій граничний розмір вартості 1 тонни твердого палива на 2019 рік становить 2603 гривень 55 коп. 1 балону скрапленого газу – 260 гривень 36 коп.

Норми, відповідно яким в 2019 році населенню призначається субсидія становить:

- на придбання твердого палива – 2 тонни на домогосподарство на рік;

- на придбання скрапленого газу для приготування їжі:

- 2 балони на рік на 1-2 особи;

- 3 балони на рік на 3-4 осіб;

- 4 балони на рік на 5 і більше осіб.

Відповідно до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 ( у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2018 року № 1176) з 01.01.2019 року прийом документів для призначення субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово- комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива здійснюється за новими формами заяви та декларації затвердженими наказом Міністерства соціальної політики України № 11 від 08.01.2019 року.

Відповідно до п.13 Положення заява і декларація вважаються не поданими у разі коли:

- не внесені в повному обсязі відомості про членів домогосподарства (прізвище, ім’я та по батькові, сімейний стан, число, місяць, рік народження, серія або номер паспорта, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для осіб, які мають відмітку у паспорті про право здійснювати платежі за його серією та номером);

- не внесені у повному обсязі відомості про членів сім'ї осіб із складу домогосподарства, доходи яких враховуються під час призначення субсидії (прізвище, ім’я та по батькові, сімейний стан, число, місяць, рік народження, серія або номер паспорта, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для осіб, які мають відмітку у паспорті про право здійснювати платежі за його серією та номером);

- не зазначені відомості про адресу домогосподарства та номери особових рахунків, а також номер мобільного телефону заявника;

- відсутня згода на обробку персональних даних про членів домогосподарства та членів сім”ї осіб із складу домогосподарства, доходи яких враховуються під час призначення субсидії, даних про доходи та майно.

Субсидія на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива призначається один раз на календарний рік за особистим зверненням громадян. При цьому субсидія на оплату житлово-комунальних послуг розраховується з місяця звернення за її призначенням до кінця поточного року.

Розмір обов'язкового платежу розраховується на основі річного доходу осіб, які зареєстровані в житловому приміщенні за попередній календарний рік без урахування податку з доходів фізичних осіб.


Управління соціального захисту
районної державної адміністрації