back

В Олешнянській громаді відбулися загальні збори громадян

04 лютого 2019

У приміщенні Олешнянської сільської ради у п'ятницю, 31 січня, активні жителі Олешнянської громади зібрались на загальні збори громадян.

Участь у сходах громадян взяли в.о. голови райдержадміністрації Олександр Андрушко, керівник апарату Тетяна Кухаренко, заступник начальника управління соціального захисту населення РДА Валерій Кононенко, начальник Ріпкинського РВ УДСНС України в Чернігівській області Анатолій Криса, начальник Ріпкинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Анатолій Тужик, дільничний інспектор Ріпкинського відділення поліції Чернігівського ВП ГУНП в Чернігівській області Микола Чугай.

Сільський голова Людмила Сорока прозвітувала перед громадою про виконання бюджету у 2018 році, роботу виконавчого комітету, здійснені заходи щодо покращення благоустрою території, соціально-економічного розвитку громади тощо.

Заступник начальника управління соціального захисту населення РДА Валерій Кононенко поінформував про надання пільг, субсидій, а також про впровадження з 1 січня 2019 року монетизації пільг і субсидій для тих сімей, які звернуться за допомогою вперше.

Про пенсійне забезпечення розповів начальник Ріпкинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Анатолій Тужик.

Начальник Ріпкинського РВ УДСНС України в Чернігівській області Анатолій Криса поінформував про стан з пожежами і надзвичайними подіями в районі та на території сільської ради. Також він наголосив на необхідності створення на місці масового відпочинку населення, а саме - на території Блакитних озер рятувального поста для забезпечення рятування людей.

Про стан криміногенної ситуації на території ради поінформував дільничний офіцер поліції Ріпкинського відділення поліції Чернігівського відділу поліції Головного управління поліції в Чернігівській області Микола Чугай.

Жителі громади, спілкуючись із представниками влади, порушували питання транспортного сполучення, відсутності фельдшерів у ФАПах, незадовільної роботи відділення укрпошти, створення муніципальної варти.

Керівник апарату райдержадміністрації Тетяна Кухаренко, спілкуючись із жителями громади, акцентувала на впровадженні реформи держави - децентралізації та наголосила на об'єднанні в територіальну громаду, що дасть можливість розвитку у громаді таких пріоритетних напрямків, як освіта, медицина, культура, житлово-комунальне господарство.














Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації