back

Грошове забезпечення військовослужбовців збільшилося в середньому на 10%. Цьогоріч очікується не менш ніж на 30%

10 січня 2019

— Наявний фонд оплати праці у 2018 році дозволив збільшити розміри грошового забезпечення військовослужбовців у порівнянні з 2017-м у середньому на 10%, — повідомив під час брифінгу начальник Управління організаційного та соціальних виплат Департаменту фінансів Міністерства оборони України В’ячеслав Салахов. — Підвищення розмірів тарифних розрядів за окремими посадами сержантського та старшинського складу до рівня молодших офіцерів стало вагомим мотиваційним чинником для проходження військовослужбовцями служби за контрактом на відповідних посадах.

Цьогоріч видатки збільшено на 15,2 мільярда гривень. Це дозволить виконати завдання Глави держави щодо збільшення розміру грошового забезпечення військовослужбовців не менш ніж на 30%.

Підвищення розмірів грошового забезпечення військовослужбовців буде здійснено за рахунок збільшення його додаткових видів, зокрема надбавки за особливості проходження служби та щомісячної премії.

Варто зазначити, що минулого року завдяки змінам у законодавстві посадові оклади військовослужбовців збільшилися в середньому в 4,5 разу, а оклади за військовим званням — у 14 разів.

Зміни позитивно вплинули і на пенсійне забезпечення військових пенсіонерів.

Як наголосив представник Департаменту фінансів Міноборони, у 2018 році значна увага приділялася створенню сприятливих умов для залучення військовослужбовців на військову службу, підвищенню престижу проходження служби у Десантно-штурмових військах, Силах спеціальних операцій, морській піхоті, а також комплектуванню посад дефіцитних спеціальностей висококваліфікованими фахівцями.

За матеріалами Управління комунікацій та преси
Міністерства оборони України